Ne zamandir sofra dergisinin bir sayisinda gördügüm cileklitartöletleri yapmak istiyordum.Evde cilek var,ne de olsa cilek mevsimi basladi ve cilekler tatlandilar o zaman ben de bu tartöletleri deneyim dedim.Taze kremayi bir tasa koyup bilgisayarin basina gectim.Bir elimle cirpici ile kremayi cirpiyorum,diger elimle de bloglari dolasiyorum :) Kremayi cirpmaya öyle dalmisim ki bir baktim krema birden bire sulandi ve dibe koyu bir tortu cöktü.Ah dedim benim krema tereyagi oldu.Bir de mikser gibi güclüymüsüm dedim kendi kendime :)).Böylece tartöletleri yapmak da ertelendi diye düsündüm.Neyse tereyagina dönüsen kremayi hemen süzgece aldim ve iyice süzülene kadar beklettim.Daha sonra da buzdolabina kaldirdim ve bu sabah kahvaltida afiyetle yedik.Krema 250 gr kadardi, tereyagi da yaklasik 100 gr kadar cikti.Bir taraftan düsündüm, pastalarda o kadar krema kullaniyoruz ve bununla birlikte o kadar da yag vücudumuza giriyor.Vay bizim halimize..
Cilekli tartöletler ertelendi diye düsündüm dedim ama bir geceden önce tartöletlerin bisküvilerini ön hazirlik olarak pisirmistim. Bunlari ve cilekleri ne yapabilirim derken daha önce http://serininlezzetgunlugu.blogcu.com/ da gördügüm kupta cilekli tiramisu aklima geldi.Bunlari daha önce de yaptigimdan tadini biliyordum.Bunun kremasini yapip hem tiramisuda ve hem de tartöletler de kullanirim dedim ve öyle de yaptim.Cok güzel oldular,ve böylece hem tartölet, hem de tiramisu istegimi gerceklestirmis oldum.Cilekli tiramisunun ve tartöletlerin tarifleri az sonra burada.
NOT: Resimde tereyaginin süzüldükten hemen sonraki yumusak ve sekilsiz hali görülüyor.Buzdolabinda soguduktan sonra hakiki tereyagi görüntüsünü almisti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder