Ve simdi sira kupta cilekli tiramisulara geldi.Bu tarifteki kremanin yarisini asagida da belirttigim gibi cilekli tartöletlerde kullandim.Krem santi dolgulunun tadinin nasil oldugunu bilmiyorum ama böyle hali cok güzel oldu tartöletlerin.Tarifi aynen arkadasimin yazdigi gibi aktariyorum. Orijinal tarifi bu linke tiklayarak görebilirsiniz.http://serininlezzetgunlugu.blogcu.com/TATLILAR/page5
MALZEMELER
2 yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
Yarım paket labne peyniri
200 gr çilek
8 adet kedidili bisküvi
Üzerine;
Kakao
süslemek icin cilek
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yumurta sarısı, süt, tozşeker ve unu mikser ile iyice çırpın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Piştikten sonra tencereyi ocaktan alın ve labne peynirini ilave edip karıştırın
Kupların içine sapları alınmış ve ikiye bölünmüş çilekleri pay edin.
Üzerlerine kedidillerini elinizle kırarak paylaştırın.
Hazırladığınız muhallebiyi bisküvilerin üzerine gezdirin.
Üzerlerine kakao serpin ve buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra çubuk gofretle süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...
2 yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
Yarım paket labne peyniri
200 gr çilek
8 adet kedidili bisküvi
Üzerine;
Kakao
süslemek icin cilek
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yumurta sarısı, süt, tozşeker ve unu mikser ile iyice çırpın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Piştikten sonra tencereyi ocaktan alın ve labne peynirini ilave edip karıştırın
Kupların içine sapları alınmış ve ikiye bölünmüş çilekleri pay edin.
Üzerlerine kedidillerini elinizle kırarak paylaştırın.
Hazırladığınız muhallebiyi bisküvilerin üzerine gezdirin.
Üzerlerine kakao serpin ve buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra çubuk gofretle süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Ayrica yazmayi unutmusum,ben tiramisunun kremini hazirlarken bir paket de vanilya kullandim,böyle bence daha lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder