Saklı Elma Tatlısı

Yavaş yavaş barışıyorum galiba.Laf aramızda ben küçükken de küser sonra küstüğümü unutur konuşurdum.Şimdi de dağ dağa küsmüş misali diyeceğim ama küsme yine yaz biz buradayız diye mail atan yorum yazan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.Blogcu olmak sizlerle güzel.Birşeyler paylaşılınca keyifli,hepiniz çok ama çok değerlisiniz sağolun varolun.

Tatlımıza gelince çok hafif bir o kadar da lezzetli bir tatlı

Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 su bardağı şeker
  • vanilya

  • 3 adet elma
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • pötibör büsküvi
  • ceviz kuru üzüm ve tarçın

Yapılışı

Soyup ikiye böldüğünüz elmaları çekirdek yuvalarını çıkartarak üzerlerine toz şeker döküp(8 yemek kaşığı) çok az su ilavesi ile biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.Sütü,unu nişastayı yumurta ve şekeri vanilya ilavesi ile karıştırarak muhallebi şeklinde pişirin.Pişirdikten sonra mikser ile iyice karıştırın.Diğer tarafta yumuşayan elmalarınızın çekirdek yuvalarını harmanladığınız ceviz.kuru üzüm ve tarçın ile doldurup bir pötibör büsküvi ile kapatıp borcama büsküvi alta gelecek şekilde dizin.Üzerlerine muhallebinizi döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Hadi artık tatlınız soğuyup kıvama geldi afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler