Tatlımıza gelince çok hafif bir o kadar da lezzetli bir tatlı
Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 su bardağı şeker
- vanilya
- 3 adet elma
- 8 yemek kaşığı şeker
- pötibör büsküvi
- ceviz kuru üzüm ve tarçın
Yapılışı
Soyup ikiye böldüğünüz elmaları çekirdek yuvalarını çıkartarak üzerlerine toz şeker döküp(8 yemek kaşığı) çok az su ilavesi ile biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.Sütü,unu nişastayı yumurta ve şekeri vanilya ilavesi ile karıştırarak muhallebi şeklinde pişirin.Pişirdikten sonra mikser ile iyice karıştırın.Diğer tarafta yumuşayan elmalarınızın çekirdek yuvalarını harmanladığınız ceviz.kuru üzüm ve tarçın ile doldurup bir pötibör büsküvi ile kapatıp borcama büsküvi alta gelecek şekilde dizin.Üzerlerine muhallebinizi döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Hadi artık tatlınız soğuyup kıvama geldi afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder