Merhabalar Arkadaşlar,
Sizlerle çok sevdiğimiz bir dostumuza yaptığım keki paylaşmak istedim..
Kekin tadına mübalasız en az 20 kişi baktı..Tesadüfen tadan bir kaç kişi ne kadar nefis,değişik olduğunu ifade ettiler..Hatta bir kaçı içersine ne girdiğini tahmin etmeye çalıştı ve sadece portakal olduğunu anlayabildim dedi..Bazıları ise,yoğun çikolata tadını aldıklarını,beyaz çikolatanın bir keke bu kadar yakıştığını ifade ettiler..(kek cadde esnaflarından birine gitti.)
Kekle ilgili yorumlar böyleydi arkadaşlar..Bu keki sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum..Deneyip yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..Teşekkürler!
100 gr beyaz çikolata
175 gr oda sıcaklığında tereyağ
130 gr şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya şekeri
5-6 damla portakal esansı
4 yumurta
minicik tuz
100 gr badem unu (rondodan çekilmiş)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çay bardağı süt
Guss için
1 kase pudra şekeri
1 çay kaşığı tereyağ
portakal suyu
Hazırlanışı
Beyaz çikolatayı ince ince dilimleyip bırakın.
Unu,k.tozunu,bademi karıştırıp bir kaseye koyup bırakın.
Şeker,vanilya,tereyağ,portakal kabuğu,aroma,tuzu 5 dk krema olana dek çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyip en az 1-2 dk çırpın.
Çikolataları ekleyip çırpın.
Unlu karışımın yarısını ekleyip çırpın.Ardından sütün yarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
Kalan unlu karışımın tamamnını döküp çırpın.
Son olarak kalan sütü ekleyip çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp masaya 1-2-3 defa vurun.
175 c de ısınmış fırında,2.sırada 35-40 dk pişirin.
Keki fırından çıkarıp 5-10 dk bekletip telin üzerine alın.
Guss
Tereyağını benmari eritip içersine 2 yemek kaşığı portakal suyu ekleyin.
Pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın..Bu esnada guss her ne kadar
koyu görünsede aldanmayın..Ne zaman akışkanlığını kaybederse o zaman kekin üzerine döküp donmasını bekleyin..
Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder