Karamelli Muzlu Pasta ve Çilek Kız 24 Yaşına Giriyor Bugün :)

Günaydınn canlarımmm, sevgili dostlarımm..
Hepinizin bildiği üzere Deniz benim adım.. 1987 yılının 20 Eylülünde ılık bir pazar gününde Anacığım ve babacığımın ilk göz ağrısı ana tarafından ilk torun, baba tarafından ikinci kız torun, babamın ve annemin tatlı kızları olarak gelmişim dünyaya... Sevgili babacığım vermiş bana Deniz İsmini.. Denize olan tutkusundan sebep.. Özgür ruhlu olsun, hakkını savunsun, sessiz kalmasın, taih onunla olsun, parmakla gösterilsin, Allah bahtından güldürsün demiş adım kulağıma okunduğunda..
Ben Üsküdar Zeynep Kamil Hastahanesinde gözlerimi açıp, çocukluğumun bir yarısını kavacıkta, bir yarısını Gebzede geçirdim.. Asıl evimiz Gebzede idi ben orda büyümeye başladım.. Okula gittim, Arkadaşlar edindim, gezdim,aşık oldum, sokaklarında ağlayarak yürüdüm...Neler neler..
Gün geldi oradan ayrılma kararı aldık ailece.. Memleketimize yerleşmeye.. Geldik buralara takvimler 2006 senesinde idi..Aslında kökenim olan bu şehre de bağlandım ama ilklerimi hiç unutmadım..
Bugün 24 yaşıma giriyorum ve yaşadığım, tattığım her an için Önce Allaha minnet duyuyor, şükrediyorum sonra aileme ve çevreme teşekkür ediyorum..Lisedeki matematik öğretmenim olan sevgili Pınar Öğretmenim mezun olduğumuz gün bana demişti ki; "hanımefendiliğinden sakın ödün verme".. Vermedim..
Bana destek olan herkese ve herkese teşekkürlerimi sunuyor, bildiğiniz çizgimden çıkmayacağıma ve dünya görüşüme sadık kalacağıma söz veriyorum...
Sevgilerimle.
Deniz..
Pastamı bayramda yapmıştım..Hem tatildi hem bir aradaydık:)) Güzelce kutladık bir araya sıkıştırmadık..


Malzemeler:
Pandispanya İçin:
5 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 kahve fincanı un
Kreması:
1 pk. karamelli pasta kreması
Muz, damla çikolata
Üzeri için:
2 pk. sade krem şanti
1 pk. çilekli krem şanti


Yapılışı:
Pandispanya için verilen malzemeleri sırası ile çırparak bir kek karışımı hazırlanıp yağlı kağıt serili büyük boy kare fırın tepsisinde 175 derecede pişirilir..
Pişipte soğuyan pandispanya iki eşit parçaya bölünür, her parça da kendi arasında enlemesine ikiye bölünür. Sonuçta dört kek katlı bir pasta oluşturulacak..
Kremalar ve krem şantiler tariflerine göre çırpılıp buzdolabında dinlendirilir.
Keklerden ilk kat meye suyu ile ıslatılıp krema sürülüp meyve ve çikolata ile kaplanır tekrar krema sürülüp ikinci kat kapatılıp ikinci üçüncü ve son kat için de aynı işlem tekrar edilir..
Hazırlanan pasta sade krem şanti ile kaplanıp, çilekli krem şanti ile süslenerek buzdolabında bir gece dinlendirilip dilimlenerek servis edilir..


Afiyet bal şeker olsun !!!! :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler