1 kg patates
7 adet havuc
1 kutu konserve bezelye
1 dal maydanoz
1 cay kasigi karabiber,sarimsak tozu,tuz
4 yemek kasigi siviyag,yarim limon suyu
1 adet havuc
Patatesler haslanarak sicakken iyice ezilir.
Siviyag limon suyu,karabiber tuz,sarimsak tozu eklenerek karistirilir.Tavaya siviyag eklenir rendelenmis havuclar bir kac dakika sotelenir,tuzu ekledikten sonra ocaktan alinir.
Servis tabaginin ortasina kelepceli cember yerlestirilir. Patatesden üzerini süslemek icin bir parca alinarak kücük topcuklar yapilir. Haslanmis patatesin yarisi tabana yayilir,üzerine sotelenmis havuc ilave edilir. Kalan patates havuclarin üzerine yayilir. 1 adet havuc rendelenerek bezelyelerle karistirilir. Patateslerin üzeri kapatilir. Minik patates topcuklar kenarlara dizilir,maydanoz yapraklariyla süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder