200 gr tereyag
2 adet yumurta,birinin aki üzeri icin ayrilir
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket vanilya sekeri
200 gr iri cekilmis findik, üzeri icin
50 gr ince cekilmis findik
1 adet limon kabugu rendesi
Alabildigi kadar un
3 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
Derin bir kabin icine sirasiyla , oda isisinda bekletilmis tereyag, pudra sekeri yumurtanin birinin beyazi üzeri icin ayrildiktan sonra cirpilir.Vanilya sekeri,kakao. limon kabugu rendesi,ince cekilmis findik ilave edilir cirpilmaya devam edilir.
Un kabartma tozu bereber eklenir yogrularak ele yapismayan bir hamur yapilir.Hamuru biraz beklettikten sonra cevizden büyük parcalar alinarak el icinde yuvarlak sekil verilir. cirpilmis yumurtanin akina daha sonra iri cekilmis findiga batirilarak yagli kagit serili tepsiye dizilir.
Isitilmis firinda üzerindeki findiklar yanmadan yaklasik 15 dakika kadar pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder