MANTARLI KİŞ TARİFİ




Bu mantarlar neden bu kadar siyah ? Siz demeden evvel ben diyeyim efendim  çünkü kestane mantarı ve bu sefer saplarını da kullandım .
Gerçekten pek lezzetli olan bu kişin tarifini reyhan kokulu mutfağımdan aldım. Ancak ben içerisine  biber eklemedim, hamuruna da poğaça gibi olmasın diye kabartma tozunu çok az koydum. Siz isterseniz kabartma tozunu 1 paket ekleyebilirsiniz.



MANTARLI KİŞ

Hamur İçin;
150 gram tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı +1 yemek kaşığı un
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri İçin;
500 gr kestane mantarı (veya kültür)
1 büyük kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik

Sos İçin;
1 paket süt kreması (200 gr)
1 yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Hamuru için malzemeleri bir kaba alıp ele yapışmayacak  bir hamur elde edin. Hamuru yağlı kağıt serilmiş kelepçeli tart kalıbına  yanlarını yaklaşık 2 cm yukarı  çekerek ve orta kısmına kabarmaması için bir kaç yerden delerek yerleştirin.180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kuru soğan , biber ve sıvıyağ bir tavaya alıp biraz soteleyin. İçerisine küp doğranmış mantarları da ekleyip yüksek ateşte suyunu çekene kadar soteleyin. Tuz ve kekik ekleyip pişen hamurun üzerine yerleştirin.

Kremayı yumurta ile çırpın içerisine rendelenmiş kaşarı  karıştırın ve  mantarın üzerine dökün. Fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler