2 su bardagi süt
1 su bardagi siviyag
1 cay bardagi eritilmis tereyag
1 cay bardagi soda
2 yemek kasigi seker
1 cay kasigi tuz
1 paket maya
alabildigi kadar un
1 yumurtanin beyazi icine ( sarisi üzeri icin ayrilacak)
ici harci icin
haslanmis patates,karabiber,feslegen, siviyag,hashas
Derin bir kapta maya, ilik süt ve diger malzemeler eklenerek cirpilir,un yavas yavas ilave edilerek yumusak ele yapismayan bir hamur yogrulur. .Mayalanmasi icin üzeri örtülerek bekletilir.
Haslanmis patesler catalla ezilir,tuz,karabiber,taze kiyilmis feslegen ,2 yemek kasigi siviyag ilave edilerek karistirilir.
Mayalanmis hamurdan istenilen büyüklükte parcalar alinir tezgahin üzerinde el ile bastilirak acilir.Ortasina patatesli harctan konur ve yuvarlak sekill verilerek yagli kagit serili firin tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarisi sürülür,hashas serpilir 15 dakika kadar firin tepsisinde bekletilir. isitilmis 180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirilir.
Misafirlerime hazirladigim kahvalti masamiz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder