Koca bir sene nede cabuk gecti gitti ,acisiyla tatlisiyla yasamamaiz gereken seyleri yasatti .Kiminden ders cikardik kiminden tecrübe edindik.
Yeni bir yila girerken hepinize saglik huzur mutluluk getirsin arkadaslar .
Burda noel tatili basladi kisa bir tatile cikacagiz ,pirasa yemegi icin aldigim pirasalar artinca böregini yaptim kiymali ve peynirli börekten daha lezzetli oldu yiyenlerden begeni aldi.
3 bag pirasa
200 gr kasar rendesi
2 adet yufka
200 ml sivi krema
2 yumurta
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 cay bardagi siviyag
karabiber,kirmizi tozbiber,tuz
Pirasalar yikanir ince sekilde kesilir.kasar rendesi baharatlar dogranmis pirasaya ekenerek ic harc hazirlanmis olur.
Siviyag,krema,yumurta kabartma tozu cirpilir.
Yufka serilir,heryerine kremali sividan sürülür,ikinci yufkada serilir yine kremali sividan sürülür.Pirasalar yufkanin heryerine yayilir .Kenarlarini icine katlayarak rulo sekilinde sarilir.Buzdolabinda bir kac saat beklerilir.
Yufkalar iki parmak kalinliginda kesilir üzerine artan kremali harctan sürülür.isitilimis firinda kizarana kadar pisirilir.Sicakken servis edilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder