PIRASALI BÖREK

 

Koca  bir  sene  nede  cabuk  gecti gitti ,acisiyla  tatlisiyla yasamamaiz  gereken  seyleri  yasatti  .Kiminden  ders  cikardik  kiminden  tecrübe edindik.
Yeni  bir  yila  girerken  hepinize   saglik  huzur  mutluluk  getirsin  arkadaslar .
Burda  noel  tatili  basladi  kisa  bir  tatile  cikacagiz ,pirasa  yemegi  icin  aldigim  pirasalar  artinca  böregini  yaptim  kiymali  ve  peynirli börekten  daha  lezzetli  oldu yiyenlerden  begeni  aldi.

3   bag  pirasa
200 gr  kasar  rendesi
2  adet   yufka
 200 ml sivi  krema
2 yumurta
1 tatli  kasigi kabartma  tozu
1 cay  bardagi  siviyag
karabiber,kirmizi tozbiber,tuz
Pirasalar  yikanir  ince sekilde kesilir.kasar  rendesi   baharatlar  dogranmis  pirasaya  ekenerek   ic  harc  hazirlanmis  olur.
Siviyag,krema,yumurta kabartma  tozu  cirpilir.
Yufka  serilir,heryerine  kremali  sividan  sürülür,ikinci  yufkada  serilir  yine  kremali   sividan sürülür.Pirasalar   yufkanin  heryerine  yayilir .Kenarlarini  icine katlayarak  rulo  sekilinde  sarilir.Buzdolabinda  bir  kac  saat  beklerilir.
Yufkalar iki  parmak  kalinliginda  kesilir  üzerine  artan  kremali  harctan  sürülür.isitilimis  firinda  kizarana kadar  pisirilir.Sicakken  servis edilir .


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler