Etli çorbaları pek çok sevdiğim belli olmuştur sanırım.Özellikle tavuklu çorbalarda ise tavuk etinin incecik didilmiş olmasını değilde kalın olmasını severim mesela....Yo yooo bu didikleme işinin üşengeçliğimle ilgisi yok :)
Kremalı tavuk çorbasını bazen sebzeli bazende bunun gibi sade yapıyorum.Sebzeli dediysem havuç,patatates,kereviz vs.'de konulabilir.Ben kremayı çok severim bilirsiniz ,o bakımdan bu çorba missler gibi bir çorba benim için.
Kremalı Tavuk Çorbası
1 adet kalçalı tavuk budu
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
100 ml krema
yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
tuz
Tavuk budunu 4 su bardağı su ile birlikte düdüklüde 20 dakika haşlayın.Soğuyunca tavuk etini iri halde didikleyin ve tavuk suyunu süzün.
Tereyağını eritin,içine unu ekleyip biraz kavurun.Ilınmış olan tavuk suyunu yavaşça ekleyip iyice çırpın.
Bir taşım kaynatıp tavuk etlerinide ilave edin.Kıvam olarak gözünüze koyu gelirse biraz kaynamış su ilave edin.
100 ml kremaya biraz sıcak çorbadan ilave edip ılıştırın ve kremayı çorbaya ilave edin.
En son tuzunu ve muskat cevizi rendesini ilave edip altını kapatın.En az 20 dakika dinlendirip servise sunun.
Afiyet Olsun.
Not:Muskat cevizi rendesi kremalı çorbalara çok yakışıyor.Ceviz büyüklüğünde tektek satılıyor,aktardan alabilirsiniz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder