Bu tarifin fotoğraflarını bloğa koymak için ayarlarken 'sitede klasik kabak tatlısının tarifi varmıydıki?' sorusunu kendime defalarca sordum.Cevap veriyorum.... yooookkkkk :)
Bazen neredeyse onlarca kez yaptığınız yemeklerin siteye yazılmaması 'vardır o gerek yok fotoğrafını çekmeye' gibi git geller yaşanması sanırım yavaş yavaş blogger olarak eskidiğimin göstergesi yada alzheimer bilemiyorum :)
Elbetteki akşamdan şekere yatırılan ,kısık ateşte yavaş yavaş kendi suyunda pişen kabak tatlısı sevenleri için süperdir bir numaradır.Ancak ya evde bir önceki kabak tatlısından tencereye sığmayan kabaklar kaldıysa?Ya da ,ya daaaa vakit yoksa işten geç geldiysek vs vs....
2 satırlık tarife çokmu çenem düştü nedir ?
Deneyiniz efendim :)
DÜDÜKLÜDE KABAK TATLISI
1 kilo kabak
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
Kabakları düdüklü tencerenin dibine yerleştirin üzerine şekeri gezdirin.1 çay bardağı suyuda ilave edip düdüklüyü kapatın.
Soğuyunca üzerine sade ceviz veya tahin dökerek servis yapın.
Not:benim düdüklü tencerem fissler marka,düdüklünüze göre pişme süresi bir iki dakika '+,- olabilir' ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder