MANTARLI TAVUK SOTE
Öncelikle sehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine sabirlar diliyorum. Bir tarafta hergün sehit haberleri bir tarafta acliktan ölen insanlar bu Ramazanida bu aci olaylarla bitiriyoruz.
Hepinize bereketi bol huzurlu bir hafta diliyorum.
Ramazan lezzetler etkinligine gönderiyorum
500 gr tavuk gögsü
200 gr kültür mantar
1 adet kirmizi dolmalik biber
1 adet yesil dolmalik biber
1 adet sogan
karabiber,kirmizi tozbiber, pul biber,bir dis sarimsak
siviyag,tuz
Tavuk gögsü kusbasindan biraz daha büyük sekilde kesilir.
Tavaya siviyag konur yemeklik dogranmis sogan pempelesinceye kadar kavrulur,tavuk eti eklenerek sotelenir.
Kirmizi ve yesil dolmalik biberler,yikanmis ve ince kesilmis mantarlar ilave edilerek sotelenir.Baharatlar ve tuzu eklendikten sonra suyunu cekinceye kadar pisirilir.
Etiketler:
Yemek Tarifleri,
Yemekler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder