Girit Kabağı Dolması

Aslında sitede girit kabağı dolması var ancak fotoğrafını sevmediğim için tekrar yayınlamak istedim.Bir süre önce kilosu 4-5 tl olan girit kabağını artık 1-1,5 tl ye bulmak mümkün....

Girit kabaklarını kızartma veya yemek olarak değerlendirebilirsiniz.Evinize hiç almadıysanız deneyin derim bu sevimli tombik kabakları :)



Girit Kabağı Dolması

6 adet girit kabağı (orta boy)
****
250 gram kıyma
1 adet soğan(incecik doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç (veya pilavlık bulgur)
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
nane,kırmızıbiber,karabiber,tuz(miktarlar isteğe göre)
dereotu,1 diş sarmısak(ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç malzememizi hazırlamak için kabaklar hariç diğer bütün malzememizi iyice yoğurun.


Kabaklarımızın şapka kısımlarını kesip kenara ayırın.İçlerini tatlı kaşığı yada kabak oyacağı ile çıkartın.(içi ile mücver veya kabaklı makarna yapabilirsiniz)


Hazırladığımız iç malzememiz ile içini tuzladığımız kabakları 1 parmak boşluk kalacak şekilde çok sıkıştırmadan doldurun.


Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı salçayı kavurun.Kısık ateşte kabakları üzerlerine yerleştirip şapkalarını takın ve 2 su bardağı sıcak su ile tuz ekleyin.Yaklaşık yarım saat dolmaların pişmesi için yeterlidir.

Pişen kabakları servis tabağına alıp yoğurt ve isteğe bağlı olarak salçalı sos ile servis yapın.


Afiyet Olsun....

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler