Babama göre ne tavuk eti ettir,ne köfte nede dana eti....Varsa yoksa kuzu etidir...Tabi benim içinde böyledir ancak eşim yağlı et sevmediğinden çoğu zaman ya tavuk yada dana eti olur evimizde.
Geçen gün şu bizim kız neler yapıyor bir bakayım diye siteye girmiş arkadaşı ile... Anında telefon açtı bana!Pastırmalı kuru fasülye ,ciğer sote ve kuzu incikten başka yemek yokmuş bu nasıl yemek sitesiymiş :DD
Geçen gün şu bizim kız neler yapıyor bir bakayım diye siteye girmiş arkadaşı ile... Anında telefon açtı bana!Pastırmalı kuru fasülye ,ciğer sote ve kuzu incikten başka yemek yokmuş bu nasıl yemek sitesiymiş :DD
E bu kadar lafın üzerine o akşam dondurucudaki kuzu butunu çıkardım ve her zaman uyguladığım şekli ile pişirdim tabiki....
Fırında Kuzu Budu1 kilo iri parçalar halinde kesilmiş kuzu but
Marine İçin;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı soya sosu
biraz karabiber,kırmızıbiber,kekik
2 yemek kaşığı yoğurt suyu
Öncelikle yağsız tavayı iyice kızdıralım ve etleri yüksek ateşte her iki tarafıda mühürlenecek şekilde önlü arkalı 1-2 dakika pişirelim.
Marine malzemelerini iyice karıştırıp etleri iyice bulayalım ve fazla olan sosuda fırın kabının içine koyup 200 dereceli fırında yaklaşık 25 -30 dakika pişirelim .
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder