İşyerinde olduğum sıkıcı bir cumartesi geçiriyorum yine...Bloğumun bannerine bakarken gözüme maggi 'ye yolladığım tarifler arasında olan ancak bloğumda hala yayınlamadığımın bu sebzeli bonfile sandviç takıldı....Tarif Hünerli Bayanların sebzeli bonfile kulesinden esinlenerek yapılmış ama uygulama ve malzeme kullanımı olarak bibe bir aynı olmayan bir tariftir....
Sebzeli Bonfile Sandviç
Malzemeler(4 kişilik)4 parça kalın dilimlenmiş dana bonfile
MARİNE İÇİN4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı süt
SEBZELİ HARÇ İÇİN1 adet kırmızıbiber (kapya)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kuru soğan
10 adet mantar
1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı beyaz biber
SOS İÇİN3 yemek kaşığı süt kreması
1 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Bir tutam tuz ve karabiber
Bonfile parçalarını ortadan ikiye kesin ancak uç kısmını ayırmayın(sandviç şekli).Elinizle biraz bastırarak büyüttüğünüz etleri marine malzemeleri ile iyice karıştırıp üzeri kapalı olarak buzdolabında en az 2 saat, vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin. Marine işlemi etlerinizin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca etlerinizi kasaba dövdürmemeniz çok önemli. Dövülen etin suyu dışarı kaçar ve etimiz lastik gibi olur.
Sebzeli karışım için 10 adet mantarı bol limonlu suda 7-8 dakika haşlayın. Soğanı ve mantarları ince yarım ay şeklinde, biberleri uzun (jülyen)şeklinde doğrayın.
Tavaya önce zeytinyağı, sarımsak, soğan ve biberleri alıp soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Daha sonra doğranmış mantar, mısır ve baharatlarını ekleyip altını kapatın.
Sos İçin teflon tavaya rendelenmiş sarımsağı koyun ve kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine kremayı ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. En son baharatlarını ilave edip altını kapatın.
Marine edilmiş etleri, suyunu dışarı bırakmaması için iyice kızmış döküm tavada orta ısıda önlü arkalı kızartın.(teflon tavada olur)
Servis sırasında etlerin içine 1 çorba kaşığı sebzeli harç üzerine 1 yemek kaşığı kadar sos ilave edip dereotu ile süsleyin.
Baby patatesleri haşlayıp teflon tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağ,2 yemek kaşığı maggi acı baharatlı tavuk çeşnisi ile soteleyip garnitür olarak bonfilelerin yanında servise sunun.
Afiyet Olsun…
MARİNE İÇİN4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı süt
SEBZELİ HARÇ İÇİN1 adet kırmızıbiber (kapya)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kuru soğan
10 adet mantar
1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı beyaz biber
SOS İÇİN3 yemek kaşığı süt kreması
1 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Bir tutam tuz ve karabiber
Bonfile parçalarını ortadan ikiye kesin ancak uç kısmını ayırmayın(sandviç şekli).Elinizle biraz bastırarak büyüttüğünüz etleri marine malzemeleri ile iyice karıştırıp üzeri kapalı olarak buzdolabında en az 2 saat, vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin. Marine işlemi etlerinizin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca etlerinizi kasaba dövdürmemeniz çok önemli. Dövülen etin suyu dışarı kaçar ve etimiz lastik gibi olur.
Sebzeli karışım için 10 adet mantarı bol limonlu suda 7-8 dakika haşlayın. Soğanı ve mantarları ince yarım ay şeklinde, biberleri uzun (jülyen)şeklinde doğrayın.
Tavaya önce zeytinyağı, sarımsak, soğan ve biberleri alıp soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Daha sonra doğranmış mantar, mısır ve baharatlarını ekleyip altını kapatın.
Sos İçin teflon tavaya rendelenmiş sarımsağı koyun ve kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine kremayı ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. En son baharatlarını ilave edip altını kapatın.
Marine edilmiş etleri, suyunu dışarı bırakmaması için iyice kızmış döküm tavada orta ısıda önlü arkalı kızartın.(teflon tavada olur)
Servis sırasında etlerin içine 1 çorba kaşığı sebzeli harç üzerine 1 yemek kaşığı kadar sos ilave edip dereotu ile süsleyin.
Baby patatesleri haşlayıp teflon tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağ,2 yemek kaşığı maggi acı baharatlı tavuk çeşnisi ile soteleyip garnitür olarak bonfilelerin yanında servise sunun.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder