KREMALI KASARLI BRÜKSEL LAHANASI VE HOLLANDA GEZIMIZDEN GÖRÜNTÜLER

Brüksel lahanasini zeytinyagli olarak havucla yapiyordum, birde firinda deneyim nasil olacak dedim ve sonuctan memmun kaldim. Ister yemek olarak ister et, tavuk yemeklerinin yanina yapilabilir.
500 gr brüksel lahanasi
3 adet patataes
200 ml krema
1 cay bardagi süt
200 gr rendelenmis kasar
bir kahve kasigi tuzot,bir cay kasigindan az sarimsak tozu karabiber



brüksel lahanasinin dis yapraklari cikarilir yikanir,yaklasik 5 dakika tuzlu suda haslanir diri kalacak sekilde ocaktan alinir.Patateslerde lahananin büyüklügünde küp küp dogranir. Firin tepsisine krema süt ve baharatlar cirpilir ,haslanmis brüksel lahanasi ve patatesler ilave edilir.Istilmis firina sürülür,pismeye yakin kasar rendesi üzerine konur kasarlar kizarinca firindan cikarilir.

Gecen hafta Hollandaya gittik, benim 20 sene önce ailemle yasadigim yeri ziyaret ettik.Benim cocuklugumun gectigi güzel anilarimin oldugu sehiri 20 sene sonra görünce taniyamadim cok degismis.Alkmaar kasar peyniriyle ünlüdür,her cuma geleneksel kiyafet giyerek teker büyüklügünde cesitli kasar peynirlerini tanitirlar.Nisan Eylül arasi her cuma yapilir,bizde cuma günü gittik ama kis oldugu icin göremedik.

Alkmaar merkezinde arabayla gezinti yaptik,sonra yasadigim mahalleye gittik.Annemin arkadasi benimde cok sevdigim Bayan Rentenaa'ri ziyaret ettik onu yaslanmis olarak buldum..20 sene sonra ziyaretimiz onlari cok sevindirdi.Bayan Rentenaar bizi en güzel sekilde agirladi rahat ettitmek icin elinden geleni yapti.Hasret giderdikten sonra benim yasadigim sokaga yürüyerek gittik,ev 3 katliydi yeni insaattan bitmis biz tasinmistik.Kocaman bahcesi vardi,bahcenin önünden kanal geciyordu.Bizim kaldigimiz yer denizmis toprakla doldurup arazi yapmislar ve sokaklar kadarda kanallar vardir her mahallede.Kisin kar yagdiginda buz tutardi kardesimle patenlerimiz giyer hemen bahcemizden buz tutmus kanalda kayardik .Yaz oluncada kayikla geziliyordu,Rentenaar'larin kayigi vardi onlarla kayik gezisi yapardik.Almanyada yasiyorum ama imkanim olsa hemen Hollandaya yerlesirdim.

Alkmaar'in büyük kanallarindan biri,gemile rahatlikla gecebiliyor.Gemiler gecerken asma köprüler kaldiriliyor gemi gecince yeniden indiriliyor.



Bayan Rentenaar'larla vedalasip ayrildik,Alkmaar'a 10 km uzakliktaki Bergen'e gittik.

Bayan Rentenaar profesyonel resimler cekmis ,oturma odasinin duvarlarinda cektigi birbirinden güzel resimleri görünce benim önceden ailemle gittigimiz yerde vardi.Esim resmi cok begendi ve cok yakin oldugu icin orayida görmeden gelmek istemedik. Anilarim tazelendi o zamanlar yanimda ailemle gezdigimiz yerde seneler sonra kendi esim ve cocuklarimla geziyordum hem hüzün hem sevinc iki duyguyu bir arada yasadim
Burasini görüncede alilemle gezdigimiz o günler aklima geldi,buz gibi cok rüzgarliydi yarim saat ancak gezebildik.Otellerde fazla turist olmasada yinede deniz kenarinda oldukca cok insanlar vardi.


20 sene öncesine gittim ama ailem orda olmayinca hic birseyin tadi yoktu.Babam Türkiye'ye kesin dönüs yapmisti ve bütün aile geri dönmüstük.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler