Misafir sofralarında hem pratik hemde görseli güzel bir seçenek..Ben genellikle salata ağırlıklı bir menü oluşurduğumda bolca yoğurt ,mayonez ve sarmısağı çırpıp bir yandan makarna - sebze haşlar onunla karıştırırım...Hem vakit almayan hemde mayonez belli oranda kullanıldığında doyurucu ve hafif bir salatalar ortaya çıkar böylece...
Yarım paket makarna
2 litre su,1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş ezilmiş sarmısak,tuz
3 adet uzun dana sosis
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
1'er çay kaşığı kekik ve pulbiber
6-7 dal dereotu
2 litre kaynayan suya tuz ve makarnalarımızı koyup istenen yumuşaklığa gelene kadar haşlayıp süzelim.Yoğurt ,mayonez ve sarmısağı iyice çırpıp makarna ile harmanlayalım.İnce kıyılmış dereotunuda ilave edip biraz karıştıralım ve makarnamızı servis tabağına alalım.
2 litre kaynayan suya tuz ve makarnalarımızı koyup istenen yumuşaklığa gelene kadar haşlayıp süzelim.Yoğurt ,mayonez ve sarmısağı iyice çırpıp makarna ile harmanlayalım.İnce kıyılmış dereotunuda ilave edip biraz karıştıralım ve makarnamızı servis tabağına alalım.
Sosisleri halka halka doğrayalım ve sıvıyağ ile biraz kızarttıktan sonra kekik ve pul biber ekleyip bir iki karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.Kızaran sosisleri makarnanın üzerine yerleştirip servise sunalım.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder