Resimlerdende anlaşılacağı üzere biz yılbaşı akşamı evdeydik efendim ....Akşam 5 gibi eve gelip bir şeyler yetiştirmeye çalıştığım sofram Sevgili Tijen sayesinde tanıştığım İGLO ürünleri sayesinde gerçekten çok çok leziz ve pratik oldu....
Menüde nelermi vardı şöyleki...Kremalı Tavuk
Yoğurtlu Havuç Kızartması
Karidesli Patates Salatası
Bezelye Püreli Enginar
Sigara Böreği
Rus Salatası
Kırmızı biber dolması
Patlıcan Salatası
Peynirli Börek
Tulumlu salatalık ve domatesler
Patates Topları
2 kişi olduğumuz için miktarları çok az tuttumki günlerce sürüklenmesin bu kadar çeşit yiyecek...
2 kişi olduğumuz için miktarları çok az tuttumki günlerce sürüklenmesin bu kadar çeşit yiyecek...
İGLO KARİDESLİ PATATES SALATASI
3 adet orta boy haşlanmış patates
3 adet taze soğan
1 su bardağı haşlanmış iglo gurme karides
2 çorba kaşığı nar
2 çorba kaşığı iglo tatlı mısır
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kırmızıbiber,tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 limon suyu,yarım portakal suyu
Haşlanan patateslerimizi küp küp doğrayıp karıştırma kabımıza aktaralım.Üzerlerine çok ince olmayacak şekilde doğradığımız taze soğanlarımızı,iglo gurme karidelerimizi ,nar,mısır,maydanoz ve baharatlarımızı ilave edelim.Bir kasede zeytinyağı ,limon ve portakal suyunu karıştırıp tuz ilave edelim.Sosumuzu servise yakın salatamıza ilave edip karıştıralım ve salatamızı servis tabağımıza alalım...
Bu arada karides yemeyen ben iglo gurme karidesin fanatiği oldum diyebilirim.Çünkü gerçekten lezzetli,iri ve tertemiz.....
İGLO BEZELYE PÜRELİ ENGİNAR
4 adet enginar
2 yemek kaşığı zeytinyağı,çeyrek limon suyu
1 minik soğan ,tuz
1 su bardağı iglo bahçe bezelyesi
3 yemek kaşığı krema,çeyrek limon
tuz ve yarım çay kaşığı beyaz biber
Tenceremize küp doğradığımız soğan ve zeytinyağımızı ilave edelim.Bütün haldeki enginarlarımızı ,tuz , limon suyu 1 bardak sıcak su ilave edip enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.
İglo bahçe bezelyelerimizi 3-4 dakika haşlayalım . Krema ve limon suyu ile birlikte blenderden geçirelim.En son tuz ve biberini ilave edip buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim.(katılaşacaktır)
Servis tabağımıza dizdiğimiz enginarlarımın üzerine bezelye püresi bir dilim limon ve maydonoz ile süsleyip soğuk olarak servise sunalım...
İglo bahçe bezelyelerimizi 3-4 dakika haşlayalım . Krema ve limon suyu ile birlikte blenderden geçirelim.En son tuz ve biberini ilave edip buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim.(katılaşacaktır)
Servis tabağımıza dizdiğimiz enginarlarımın üzerine bezelye püresi bir dilim limon ve maydonoz ile süsleyip soğuk olarak servise sunalım...
Yoğurtlu Havuç /Biber ve Cips....
Buda servis tabağımdan bir görüntü ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder