PATLICANLI TAVUKLU&NOHUTLU PİLAV

Sıradan bir tavuklu-nohutlu pilavı davet sofralarına yakışacak güzelliğe getirmenin bir kaç yolundan biri sanırım patlıcan dilimlerine sarmak.Yanına eşlik edecek 1 parça et veya köfte , başlangıçta sıcacık bir çorba ile göz doldurucu üstelik :)
PATLICANLI TAVUKLU&NOHUTLU PİLAV
4 adet ince uzun patlıcan
kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
******
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı+yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 kase haşlanmış tavuk eti
3 su bardağı tavuk suyu
tuz

Pilav için vaktimiz varsa pirincimizi ılık limonlu ve tuzlu suda yaklaşık 20 dakika bekletiyoruz. Tenceremize aldığımız yağlarımızı eritip pirinçlerimizi ve tuzumuzu ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar çok karıştırmadan kavuralım.

Kavrulan pirinçlerimize tavuk suyumuzu ekleyip kapağını kapatalım ve kaynamaya başladığında tenceremizin altını iyice kısalım.

Bu aşamada biz patlıcanlarımızın kabuklarını pijamalı kesip ,daha sonra boylamasına ince dilimlere ayırıp tuzlu suda 5 dakika bekletelim.

Kızgın yağda patlıcanlarımızı önlü arkalı kızartıp yağını alması için havlu kağıt serdiğimiz tabağımıza çıkartalım.
Pişen pilavımıza nohut ve tavuk etlerimizi ilave edip bir iki karıştıralım ve pilavı 5 dakika kadar demlenmeye bırakalım.

Patlıcanlarımızı yuvarlak servis kasesine kenarları dışına taşıcak şekilde tabandan başlayarak yayalım.Demlenen pilavımızı içine doldurup sarkan patlıcan dilimlerini içeri kapatalım ve düz bir tabağa ters çevirip etrafını maydanoz ve domate ile süsleyip servis yapalım.

Afiyet Olsun..
Not:Pirinçleri ılık tuzlu ve limonlu suda bekletmek pilavın beyaz olmasına ve çabuk pişmesine yardım eder.

Kızaran patlıcanlarımızın yağının iyice kağıt havluya geçtiğinden emin olalımki çok yemeğimiz çok ağır olmasın.
Bakmayın uzun uzun yazdığıma haşlanmış nohutunuz var ve tavuğunuz var ise sadece 20 dakika zamanını alıyor :)
Tavsiye ederim.....
BU SIRALAR ÇALIŞTIĞIM FİRMANIN YAKLAŞIK 25 YILDIR SÜRE GELEN İŞ ORTAKLIĞINI SONLANDIRMASI SEBEBİ İLE İŞYERİNDE ÇOK YOĞUN GÜNLER GEÇİRİYORUZ.YENİ ATILIMLAR VE BAŞLANGIÇLAR İÇİN YAPILAN BU ÇALIŞMALAR NETİCELENDİĞİNDE SİZLERİN BLOĞLARINA DAHA SIK GELEBİLECEĞİM....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler