malzemeler,taze veya salamura üzüm yapragi,pirinc,1 adet sogan,karabiber,kirmizi tozbiber,kimyon,2 yemek kasigi kus üzümü,reyhan,kekik,zeytinyagi.
yapilisi,tencerede soganlar hafif sotelenir,icine yikanmis pirincler ilave edilerek sotelemeye devam edilir,baharatlari eklendikten sonra cok az su ilave edilerek pirincleri diri sekilde pisirilir.Haslanmis yapragin ortasina ic harctan konur yapragin üst kismi kapatilir ve yanlarinida icine alarak sikica sarilir,sarma islemi bitince yapraklar tencereye dizilir,zeytinyagi ve su karisimi sarmalarin üzerine gezdirilir, sarmalar yumusuncaya kadar pisirilir,isterseniz eksili seviyorsaniz limon suyuda ilave edebilirsiniz.30 AGUSTOS TÜRK GECESI ETKINLIGI
Sevgili arkadasimiz Ayse Yamanin www.ayseyaman.blogspot.com/ hazirladigi 30 agustos Türk gecesi etkinligine bende iki tarifle katiliyorum.daha önceden yapmis oldugum karniyarik ve yaprak sarmasiyla katiliyorum,yemekler Türk mutfagina ait olacagi icin bende böyle bir secim yaptim.Güzel bir etkinlik olacak,nefis türk yemekleri pastalariyla arkadaslarimiz türk mutfagini tanitacaklar.Aysecim simdiden kolay gelsin ,ev sahipligin icinde tesekkür ederim.
Etiketler:
sebzeli yemekler,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder