İKİ FARKLI KIZARTMA





Bu biberciklerden hep yapmak isterdim ama bir türlü fırsat bulup yapamamıştım.Geçen gün dolapta kalan 5 tane minik dolma biberle hemen aklıma yeniden düştüler.Diğer sitelerde resmini çok gördüm ama tarifini hiç okumadım o yüzden yine kafama göre bir tarif oldu.

Malzemeler
5 adet dolma biber
2 adet patlıcan
2 kaşık yoğurt
1 diş sarmısak
biraz ketçap

Şapkaları kesilen dolmalık biberler ve küp küp doğranan patlıcanlar ayrı ayrı kızgın yağda kızartılır.Patlıcanlara biraz tuz ilave edilip biberlerin içine doldurulur.1 diş ezilmiş sarmısak 2 kaşık yoğurtla çırpılıp biberlerin ağız kısmına 1 tatlı kaşı kadar yoğurt koyulur.Üzerine bir damla ketçap ilave edilir bitti gitti:)

Bu tarifte yine evde olan 2 kabak 2 kırmızı biberle ne yapabilirim derken ortaya çıktı. Aslında hiç bir özelliği yok ama yinede eklemek istedim.


Malzemeler
2 kabak
2 kırmızıbiber
1 havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı yoğurt,tuz

Jülyen doğranan sebzeler wok tavaya atılarak 3 yemek kaşığı zeytinyağında pişirilir.Biraz ılınınca üzerine sarmısak,yoğurt ve mayonezden oluşan sos dökülüp karıştırılır. Dilerseniz üzerine yağda pul biber yakıp servis yapabilirsiniz.





Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler