Kevgir için konum belli olduktan sonra hummalı bir çalışmaya giriyorum. Her defasında büyük bir sevinç ve özenle yapıyorum herşeyi.
Bu ay dolma olsun dedik ramazanın da vesilesi ile. Dolma benim için vazgeçilmezlerdendir. Şöyle bir düşününce 2-3 gün üst üste bıkmadan yerim diyorum. Bu ay da konu dolma olunca benim evden uzun süre dolma kokuları yükseldi. Komşularda alıştı artık her ay bir konu üzerine yemek yapmama, hem bana tarifler, akıllar veriyorlar, hemde hep beraber yiyoruz yemekleri. Çoğu zaman onları denek olarak kullanıyorum :)... Genelde beğenirlerse sizlere sunuyorum.
Kevgirde yayınlanan dosyamdan bir kaç tarif vermeden geçemedim.
Buyrun tarifler;
BİBER DOLMASI:
MALZEMELER:
½ Kg. Dolmalık Biber
250 gr. Orta Yağlı Kıyma
1 sb Pirinç
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Demet Maydanoz
2 Adet Orta Boy Domates
½ Kg. Dolmalık Biber
250 gr. Orta Yağlı Kıyma
1 sb Pirinç
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Demet Maydanoz
2 Adet Orta Boy Domates
2 Tatlı Kaşığı Salça
3 Diş Sarmısak
½ Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Margarin
Tuz, Karabiber
3 Diş Sarmısak
½ Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Margarin
Tuz, Karabiber
YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.Geniş bir kaba sıvıyağı alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı, pirinci, kıymayı, ince doğranmış domatesi, tereyağını veya margarini, 1 tatlı kaşığı salçayı, küçük doğranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave edelim.
Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.Geniş bir kaba sıvıyağı alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı, pirinci, kıymayı, ince doğranmış domatesi, tereyağını veya margarini, 1 tatlı kaşığı salçayı, küçük doğranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave edelim.
Tüm malzemeler özleşene dek yoğuralım. Hazırladığımız bu içi, biberlerin içine dolduralım.Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğimiz kapakları yerleştirelim. Geniş bir tencereye biberleri dizelim. Kalan salçayı sıcak su ile karıştırarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarısı geçmeyecek seviyede olması gerekir).Kısık ateşte pişirelim. Ilındıktan sınra servis yapalım AFİYET OLSUNNN
KABAK DOLMASI: MALZEMELER:
4 Adet kabak
300 Gr kıyma
2 sb pirinç
2 kaşık salça
1 domates
2 biber
1 soğan
1 sb ayçiçek yağı
yarım demet maydanoz...
YAPILIŞI:
Kabaklar yıkanır ve büyüklüğüne göre 2-3 e bölünür içleri oyacakla ya da kaşık yardımıyla oyulur.
Dolma malzemesi; kıyma,pirinç,salça,domates,biber,soğan,maydanoz ve yağ karıştıralarak yoğrulur. Kabaklar doldurulup tencereye dizilir. Sıcak su eklenrek pişirilir. AFİYET OLSUNN
4 Adet kabak
300 Gr kıyma
2 sb pirinç
2 kaşık salça
1 domates
2 biber
1 soğan
1 sb ayçiçek yağı
yarım demet maydanoz...
YAPILIŞI:
Kabaklar yıkanır ve büyüklüğüne göre 2-3 e bölünür içleri oyacakla ya da kaşık yardımıyla oyulur.
Dolma malzemesi; kıyma,pirinç,salça,domates,biber,soğan,maydanoz ve yağ karıştıralarak yoğrulur. Kabaklar doldurulup tencereye dizilir. Sıcak su eklenrek pişirilir. AFİYET OLSUNN
LAHANA SARMASI:
MALZEMELER:
1 Adet Sarmalık Lahana
1 sb. Bulgur
Tuz
2 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet soğan
1 çb Ayçiçek Yağı
YAPILIŞI:
Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Diğer malzemeyi karıştırın haşlanan lahana yapraklarının damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın. Sarmaları bir tencereye dizin ve pişirin AFİYET OLSUN
1 Adet Sarmalık Lahana
1 sb. Bulgur
Tuz
2 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet soğan
1 çb Ayçiçek Yağı
YAPILIŞI:
Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Diğer malzemeyi karıştırın haşlanan lahana yapraklarının damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın. Sarmaları bir tencereye dizin ve pişirin AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder