- Tüm dostlara güzel bir hafta diliyorum...
- Bugün sizleri kanatsız melek olan biricik hemşerim sevgili Gül'ümün midye poğaçaları ile selamlıyorum. Canım o kadar güzel anlatmış ve resimlemiş ki tekrar tekrar teşekkür ediyorum ve bir kelimecik bile eklemeden onun kelimeleri ile aynen yayınlıyorum. Detaylı yapım aşamaları ve gülümün birbirinden nefis diğer tüm tarifleri için muhakkak ama muhakkak bloğuna bir uğrayın. Gerçi Gül'ümü blog camiasında bilmeyen tanımayan yoktur ama yinede ben ufacık bir hatırlatma yapayım sonra pişman olmayın diye... Kocaman öpüyorum gülüm....
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar unar
alarına sürmek için
eritilmiş tereyağ
üzerlerine sürmek için
yumurta sarısı
- Yaş maya sıcak su ile eritilir.İçine 2 tatlı kaşığı şeker serpiştilip eritilir.Tuzu ve sütü eklenir.Arkasından unu eklenip yumuşak bir hamur elde edilip mayalanması beklenir.
- Hamurdan 5 yumak yapılır.Her bir yumak tabak büyüklüğünde açılıp ara katlarına yağ sürülüp,üst üste dizilip açılır.Açılan hamurun üzerine yağ sürülüp rulo biçimi sarılır.Rulo 3 eşit parçaya ayrılıp tepsiye dizilip yaklaşık 20 dk buzdolabında bekletilir.Buzdolabından çıktıktan sonra dilimlenip aralarına dilediğiniz peynirlerdenkonulup kapatılıp tepsiye dizilirler.
- Üzerlerine yumurta sarıları sürülüp 180 derece fırına verilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder