ESAS SU BÖREĞİ


esas derken elle açılan, haşlanan, oldukça emek isteyen ve tadına doyulmayan su böreği budur.
EV YAPIMI SU BÖREĞİ TARİFİ:
4 yumurta,
1tatlı kaşığı tuz ,
aldığı kadar un ve yeterince su ile oldukça sert bir hamur elde ediyoruz.15 dakika nemli bez örterek dinlendiriyoruz.kıymalı veya peynirli iç hazırlıyoruz.6 beze alarak her birini ince açıyoruz.1 bezeyi seriyoruz. 1 beze hariç diğer bezeleri 4 e kesip sıcak suda haşlayıp , süzerek kırıştırıp seriyoruz.aralarına iç serpiyoruz ayırdığımız bezeyi kapak yapıyoruz çok az tereyağ ile arkalı önlü kızartıyoruz.ılık servis ediyoruz.AFİYET OLSUN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler