- Merhabalar , herkese hayırlı cumalar . Güzel ve mutlu geçireceğiniz bir haftasonu yaşamanızı dileyerek sizleri çok sevdiğim pizza tadında oldukça lezzetli olan tuzlu kekimle başbaşa bırakıyorum .
- Bu tarifimi de P.D.Ç.S.E.60' a ev sahibeliği yapan sevgili Gülcan hanıma gönderiyor ve kolaylıklar diliyorum
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2,5 - 3 su bardağı un
1 Kabartma tozu
1 su bardağı lor veya beyaz peynir
15 adet Zeytin
1/4 Sucuk
3-4 dal Dereotu
1/2 şeker kaşığı Nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
- Kek hamurumuzu çırpmaya başlamadan önce sucuğumuzu küp küp doğrayım bir tavada 3 yemek kaşığı su ile pişirip yumuşatalım. İyice yumuşayıp pişen sucuğumuzu tavadan alıp fazla suyunu süzelim.
- Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp , peynirimizi beyaz peynir kullanacaksak tavla zarı büyüklüğünde dilimleyip , 4-5 dal dereotumuzu yıkayıp kurutalım.
- Ön hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra kek hamurumuz için yumurta ve yoğurt çırpılarak ardından yağı eklenip mikserle karıştırılır. Un ve kabartma tozu elenip tahta kaşık yardımı ile yavaş yavaş eklenir ( un azar azar ilave edilir hamurumuzun kıvamı akışkan olacak bu yüzden 2,5 bardaktan sonraki unumuzu çok kontrollü ekleyelim malzemeye göre eklemeyebiliriz de ) .
- Son olarak hamurumuza peynir, zeytin , sucuk , dereotu , nane, kırmızı biber ve peynirin tuzuna göre tuz ilavesi yapılarak tahta kaşıkla çkarıştırılır.
- Artık pişmeye hazır olan kekimiz istenirse benim gibi baton kalıba istenirse ortası delik yuvarlak kalıba , veya tek porsiyonluk arzu edilirse muffin kalıplarına dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirip servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder