- Herkese hayırlı cumalar , Sağlık durumumu merak eden , yorum ve mesaj bırakan herkese çok teşekkürler. Çarşamba günkü operasyon salı sabah 9' a ertelendi şu anda ilaç kullanmaya devam ediyorum. Bakalım salı günü allah neler gösterir bize. Dua edin olurmu.. :)
- Bu masa işyerinden bir arkadaşımız ve eşi için yemekten sonra çay içerken hafif atıştırmalık şeyler olarak hazırlanmış bir masa . Evde olan malzemelerle 1-2 saat içerisinde hazırladığım bu leziz ve pratik masada Tava böreği , portakallı kek , rus salatası ve bugün tarifini vereceğim elmalı milföycükler vardı.
Tariflere geçmeden önce bu güzel mamaları servis yaptığım tabakları bana doğum günümde hediye eden sevgili can dostum biricik kankam süheylacıma teşekkür ediyorum. Renkarenk servislerle gözüm gönlüm açıldı tekrar teşekkürler arkadaşım iyiki varsın.
- Portakallı Kek , Tava Böreği ( Tarifler sitede mevcut )
- Rus Salatası ( tarif sitede mevcut)
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
İç Harcı İçin :
3-4 orta boy elma
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı fındık veya ceviz içi
2 yemek kaşığı tarçın
Üzeri İçin :
Pudra şekeri
- Önce elmalarımızı soyup rendeleyelim. Rendelediğimiz elmaları bir tavaya alıp şeker ve tarçını katıp elmalar suyunu verip tekrar çekene kadar güzelce pişirelim. Ateşten alacağımız zaman fındık içi ekleyip güzelce karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta yumuşayan milföy hamurlarımızı katı yağ ile yağladığımız muffin kalıplarının içine yerleştirelim ( altta 2. resim) ardından hamurlarımızın içine ılınan elmalı harcımızı paylaştıralım ( altta resim 3)
- Sonra milföylerimizin uçlarını ortada birleştirerek bastırmadan uç kısımlarından ayrılmamaları için kürdan batıralım. ( altta resim 4) Son olarak yumurta sarısı sürüp milföylerimizi önceden ıdıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
- Pişip soğuyan elmalı milföylerimizin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edelir ve afiyetle tüketilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder