içindekiler
300 gr patates
Tuz
1 kırmızı dolmalık biber
1 küçük soğan
1 çorba kaşığı margarin
450 gr bezelye
125 ml et suyu
16 hindi sosis
2-3 çorba kaşığı sıcak süt
Karabiber
1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
Ayrıca :
6 adet tahta şiş
hazırlanışı
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Dörde böldükten sonra tuzlu suda yaklaşık 20 dakika kadar haşlayın.
Bu arada biberi dörde bölüp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra yıkayın.
Soğanın kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Margarini bir tencerede eritip soğanı kavurun. Ardından bezelyeyi ekleyip 5 dakika kadar birlikte pişirin.
Et suyunu bezelyeye ilave edip yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Tahta şişleri ikiye bölün. Dört adet sosisi ikişer şişle kayık biçiminde tutturun. Kalan şişleri, biber parçalarına birer yelken oluşacak şekilde geçirin.
Bezelyeli karışımı püre haline getirin. Bunun için bir blender kullanabilirsiniz. Blender'ınız yoksa bezelyeyi süzgeçten geçirin.
Patatesi ezip püreye ekleyin. Sütü ilave edip hazırladığınız püreyi tuz ve karabiberle tatlandırın.
Sıvıyağı bir tavada kızdırın. Sosis kayıklarını 2-3 dakika kadar yağda pişirin.
Kağıt havlu üzerinde yağlarını çektirin. Her bir kayığın üzerine birer yelken yerleştirin.
Bezelye püresini büyük servis tabaklarına yerleştirip üzerine sosisli kayıkları oturtun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder