ORGANİK ÇAY

  • Bugün yemek tarifi yook. Bugün size Organik çayı anlatmaya çalışacağım. Daha önceleri de bahsetmiştim , ben 10 yıldır özel bir çay fabrikasında ( Özçay) Kalite Sistem Yöneticisi olarak görev yapmaktayım.

    Dün yine tatlı bir tesadüf sonucu sevgili sevgili Tijen Hanımın sayfasında Organik çay ( Özçay Bayisinden ) satın aldığını yazmış ve kafasında organik çayla ilgili bazı soru işaretleri oluşmuş. Bende okuyunca hemen yanıtlamaya çalıştım nacizane.. Ardından da sevilay hanım Organik çay almak istediğini yazınca bende önce size Organik çayı anlatmak istedim.

    Türkiyede ilk firmamızın ürettiği Organik çayı , özelliklerini , neden tercih etmemiz gerektiğini ve en önemlisi iyi bir çayı nasıl demlememiz gerektiğini aşağıda izah etmeye çalıştım.

    Çay tiryakisi olup Organik Çay veya Özel Harman olarak hazırladığımız Hediyelik çaylarımızdan almak isterseniz bana bildirmeniz yeterli olacaktır. Çaylarınız adrese teslim kapınıza kadar gelir efendim : )

    Çay bitkisi , çay çieçeği ve çay bahçelerinin resmi öncelikle sizin için Tijen hanım :) Yerinde bahçesinde görmekte nasip olur inşallah...

    Yazın karadenize gelen tüm tur firmaları fabrikamızı ziyaret edip , misafirlerimiz bahçemizde çayını yudumlayıp keyifli dakikalar geçirip yıl boyunca içecekleri ve hediye verecekleri çaylarını da alıp güzel anılarla ayrılıyorlar fabrikamızdan .. Sizinde yolunuz karadenize düşerse Trabzon- Uzungöle çıkarken hemen yolun üzerindeki Özçay'ımıza uğramayı unutmayın olurmu... Ben burda sizi bekliyor olacağım ....
  • Çay çiçeği henüz filizlenmemiş çay önce çiçeklerini açıp filizlerinin müjdesini verir.

  • Ardından göz alabildiğine yeşil olan çay bahçelerimiz filizlenmeye başlar.

  • Vee nihayet en güzel hasadın yapıldığı Mayıs ayında ilk filizlerini verir çay bahçelerimiz. İlk 2,5 yaprak en kaliteli çayın yapıldığı kısımdır.

  • ORGANİK TARIM NEDİR
  • Organik Tarım; üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Organik tarımın amacı; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır. Organik tarımın geçmişi 20.yüzyıla dayanmaktadır. Zira çevre bilinci ve ozon tabakasındaki incelme ve dünya geleceğinin tehlikeye girmesi gibi konular gündeme gelmiştir.

  • Önceleri çok çeşitli yöntemler ve teoriler geliştirilmiş, hatta bu yöntemlere astrolojik boyutlar katılarak ay ve yıldızların etkisini de üretime katan ekoller ortaya çıkmıştır. Tüm bu ekoller incelendiğinde görülen temel öğe; ekolojik dengenin korunarak, bitkisel ve hayvansal üretimin birlikte aile işletmeciliği şeklinde yapılması, dolayısıyla üretimden tüketime kısa devrelerin kurularak kendi kendine yeterliliğin sağlanmasıdır.

  • NEDEN ORGANİK ÇAY

  • Genç kuşakların hiç bilmediği, yaşlıların ise özlemle anımsadıkları meyve ve sebzelerin hoş aroma ve tadını alabilmek için,

  • Başta kanser kabusu olmak üzere hastalanma korkusu olmadan güvenle beslenebilmek için,

  • Doğanın ekolojik dengesini bozmadan biyolojik çeşitliliği koruyabilmek ve çocuklarımıza devredebilmek için,

  • GDO'larda ( Genetik Değişikliğe Uğramış Organizma ) Biyolojik çeşitliliği ve genç insan neslinin yaşamlarını hiçe sayan ürünlerle beslenmek zorunda kalmamak için,

  • Organik olduğu kontrolör firmalarca kontrol edilerek sertifikayla belgelenmiş ve ambalajının üzerine yazılmış olan ürünlerle beslenebilmek için,

  • Bilinçli bir tüketici olarak organik ürünler kullanmak ve nesiller boyu sürecek sistemli bir organik tarım uygulaması olan temiz ürün üretimini desteklemek ve tescil etmek için,

  • Kısacası Ekolojik dengeyi muhafaza ederek Sağlıklı Yaşamak için " ORGANİK " ürün temin edilmelidir.

  • Organik ürünlerin kullanılması ve kullanımının yaygınlaştırılması hem çevreye hem de kendimize olan saygımızın bir gerekliliği olarak algılanmalıdır.

    ÖZÇAY KOOP. olarak Organik çayı Türkiye'de ilk kez üreten firma olmanın gururunu taşımaktayız. Bu gururu tüm tüketicilerimizle paylaşmak bizlere mutluluk vermektedir.

  • ORGANİK ÇAY, üretiminden tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen bütün aşamalarında sürekli kontrolleri yapılmış ve sertifikalandırılmış bir üründür. Kimyasal ve sentetik hiçbir girdisi olmadığı uluslararası referansa sahip laboratuarlarda yaptırılan analizlerle tescil edilmiştir.
  • Bu sonuçlarla güvenilirliği bir kez daha pekişen ORGANÎK ÇAY 'ı gönül rahatlığı ile tüketebilir, eş ve dostlarınıza tavsiye edebilirsiniz.

    İyi Bir Çay Demlemek İçin...

  • Günlük hayatın yoğunluğundan ve hızından ötürü "Su kaynatılır, çayın üzerine dökülür, demlenince içilir..." şeklindeki tariflere indirgenen çay yapım işlemi, çay tatmada etkin faktörler göz önüne alınarak değerlendirildiğinde; karşımıza çay demlemenin altın kuralları çıkmaktadır.
  • Bunlar şöyle özetlenebilir:
  • Taze, yumuşak, kireçsiz ve soğuk su kullanmalı.
  • Çay, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kuru ve hava almaz bir kaptan saklanmalı.
  • Daha iyi bir demleme ısısı elde etmek için demliği ısıtmalı.
  • Çayın ölçüsüne dikkat etmeli; beher bardak için ortalama bir çay kaşığı dolusu çay ideal ölçü alınmalı.
  • Su tam kaynama noktasında iken suyu demliğe eklemeli.
  • Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için çayı en az 5-7 dakika beklemeli.
  • Çay ve Sağlık apayrı bir konu , çayın sağlığa yararları buradan bakabilirsiniz.

KEYİF ÇAYINIZ " ORGANİK ÇAY "

SAĞLIĞINIZ DAİM OLSUN..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler