Etkinlik sahibemiz (http://www.wilderrose.blogspot.com/) sonia’ya teşekkürlerimiz sunuyor kolaylıklar diliyorum…
Ve İşte ETKİNLİKLERİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİM
KAVURMALI PİLAV:
MALZEMELER
· 1 Su Bardağı Pirinç
· 2 Su Bardağı Kaynamış Su
· 1 Avuç Erişte
· 400 Gr Kuşbaşı et
· Tuz, Toz Biber,
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 1 Kaşık Tereyağı
· 2 Haşlanmış Patates
YAPILIŞI:
Pirinci ayıklayıp yıkıyoruz,tencerede erişte ve şehriyeleri beraberce kavuruyoruz. Pembeleşince pirinci ekliyoruz ve bir müddet daha kavuruyoruz. Ardından 2 bardak su ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Pilav pişince Kenarda dinlenmeye bırakıyoruz. Etimizi 1 kaşık tereyağı ve 1 kaşık sıvı yağda kavuruyoruz. Üzerine toz biber ve tuz serperek ateşten alıyoruz. Diğer yandan 2 adet patatesimiz haşlayarak kabuklarını soyup büyük parçalara bölüyoruz. Tabağın ortasına patates onun etrafına kavurmadan, sonrada pialvı koyup servis yapıyoruz… AFİYET OLSUUUUUUUUUN
· 1 Su Bardağı Pirinç
· 2 Su Bardağı Kaynamış Su
· 1 Avuç Erişte
· 400 Gr Kuşbaşı et
· Tuz, Toz Biber,
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 1 Kaşık Tereyağı
· 2 Haşlanmış Patates
YAPILIŞI:
Pirinci ayıklayıp yıkıyoruz,tencerede erişte ve şehriyeleri beraberce kavuruyoruz. Pembeleşince pirinci ekliyoruz ve bir müddet daha kavuruyoruz. Ardından 2 bardak su ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Pilav pişince Kenarda dinlenmeye bırakıyoruz. Etimizi 1 kaşık tereyağı ve 1 kaşık sıvı yağda kavuruyoruz. Üzerine toz biber ve tuz serperek ateşten alıyoruz. Diğer yandan 2 adet patatesimiz haşlayarak kabuklarını soyup büyük parçalara bölüyoruz. Tabağın ortasına patates onun etrafına kavurmadan, sonrada pialvı koyup servis yapıyoruz… AFİYET OLSUUUUUUUUUN
KURU DOLMA:
MALZEMELER:
· 1 Su bardağı Pirinç
· 5 adet Kuru Patlıcan
· 5 adet Kuru Biber
· 300 Gr Kıyma
· 2 Soğan
· Maydanoz
· 2 Kaşık Biber Salçası
· Toz biber,Pul Biber,Tuz
· ½ Çay Bardağı Yağ
YAPILIŞI:
Pirinçleri yıkıyoruz, Maydanoz ve biberi doğruyoruz. Bu arada kuru dolmalıklarımızı kaynar su içine bastırıp yumuşamalarını sağlıyoruz. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırıp, dolmalıklarımızın içine doldurup, tencereye diziyoruz ve kaynar su ekleyerek pişiriyoruz… AFİYET OLSUUUUUUUUUN
· 1 Su bardağı Pirinç
· 5 adet Kuru Patlıcan
· 5 adet Kuru Biber
· 300 Gr Kıyma
· 2 Soğan
· Maydanoz
· 2 Kaşık Biber Salçası
· Toz biber,Pul Biber,Tuz
· ½ Çay Bardağı Yağ
YAPILIŞI:
Pirinçleri yıkıyoruz, Maydanoz ve biberi doğruyoruz. Bu arada kuru dolmalıklarımızı kaynar su içine bastırıp yumuşamalarını sağlıyoruz. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırıp, dolmalıklarımızın içine doldurup, tencereye diziyoruz ve kaynar su ekleyerek pişiriyoruz… AFİYET OLSUUUUUUUUUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder