Malzemeler:
1 Su bardağı -Şeker
1 Çay kaşığı -Tuz
1 Lt. -Süt
2 Çay bardağı -Nişasta
Yapılışı:
-Sütü tencereye koyarak kısık ateşte kaynatın.
-Ayrı bir kap içinde nişastayı yarım çay bardağı süt içinde ezin ve bunu kaynayan süte azar azar ilave edin.
-Ağır ateşte 5 dk.tahta kaşıkla devamlı karıştırın.
-Şeker ve tuzu ilave edin.
-Koyulaştıktan sonra uygun bir tepsiye 1cm kalınlığında dökün.
-Soğuduktan sonra bıçakla kesin.
-Üzerine bir çay süzgeçi yardımıyla pudra şekeri serpin ve vişne ile süsleyerek servis yapın.
1 Su bardağı -Şeker
1 Çay kaşığı -Tuz
1 Lt. -Süt
2 Çay bardağı -Nişasta
Yapılışı:
-Sütü tencereye koyarak kısık ateşte kaynatın.
-Ayrı bir kap içinde nişastayı yarım çay bardağı süt içinde ezin ve bunu kaynayan süte azar azar ilave edin.
-Ağır ateşte 5 dk.tahta kaşıkla devamlı karıştırın.
-Şeker ve tuzu ilave edin.
-Koyulaştıktan sonra uygun bir tepsiye 1cm kalınlığında dökün.
-Soğuduktan sonra bıçakla kesin.
-Üzerine bir çay süzgeçi yardımıyla pudra şekeri serpin ve vişne ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder