KİVİLİ KÜMPET PASTA , P.D.Ç.S.E.39

  • Bu pastayı sevgili küçük kardeşim (25 yaşında çok küçük :) dimi amaaa ) sedatcığıma yaptım. Doğum gününde burada olmadığı için geçikmeli bir doğum günü kutlaması için yapılıp keyifle tüketilen mis gibi bir pasta oldu.
  • Daha nice mutlu yıllar kuzucuğum. Ablan kurban olsun sanaaaa :))
KİVİLİ KÜMPET PASTA

Keki İçin
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardagi + 2 Yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Ara Kremasi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
1 şeker kaşığı hindistan cevizi
5-6 büyük kivi

Üst sosu İçin
1 paket böğrtlenli sos ( Tarife göre hazırlanmış)
Hindistan cevizi
  • Yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana dek çırpılır.

  • Ayrı bir kapta un , kabartma tozu ve vanilya elenerek yumurta ve şekere ilave edilir. Biraz daha çırpılarak 26-28 cm' lik yağlanmış tepsi veya kelepçeli kalıba boşaltılır.

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağı hiç açılmamalı aksi halde kekimiz çökebilir.

  • Kekimiz pişerken ara kremasını hazırlayalım.Ara kremamız için bir tencereye süt , un, şeker , ve vanilya katılarak muhallebi gibi pişirilir. Kıvamı koyulaşınca ateşten alınıp mikserle 10 dakika çırpılır . Çırpılan kremamız ılınınca kremşantimiz ve 1 şeker kaşığı hindistan cevizimiz katılarak kıvamı yoğunalaşana dek 5 dakika daha çırpılır.
  • Kekimiz pişip soğuyunca ortadan ikiye kesilir. 25 cm'lik çukur bir kasenin içi streç filmle kaplanıp kekimizin parçası kesilen kısım alta gelecek şekilde kaseye yerleştirilir ve elimizle kenarlarını yerleştirip kaseye oturtulur .
  • Üzerine hazırladığımız iç kremamızın 2/3 ü doldurup kremanın üstüne küp küp doğradığımız kivilerimizi ilave edip çatal yardımı ile kivileri muhallebiye karıştırıp diğer kekimizi kremanın üzerine yerleştiriyoruz.

  • İçini krema ile doldurup üst katı yerleştirdiğimiz pastamızın üzerini streç filmle kaplayarak 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.

  • Ertesi gün dolaptan çıkartılan kek kaseden bir tabağa ters çevrilerek çıkartılır, kalan krema üzerine düzgünce sürülür .
  • Bir cezvede böğürtlen sos üzerindeki tarife göre pişirilerek soğutulup kremanın üzerine dökülerek üzerine de hindistan cevizi serpilerek servise sunulur.
  • Ufak ama önemli notlar :

  • 1- Bu tür içi dolgulu pastaları kesinlikle 1 gece önceden yapmalısınız acele edip dolapta bekletmezseniz krema kıvamı oturmayıp akışkan bir hal alır.

  • 2-Bu tür pandispanya tarzı pastaları pişirirken mümkün olduğunca fırın kapağını açmayınız açılırsa sonuç hüsran olup kekiniz anında çökebilir.

  • 3- Pastamızın içine koyacağımız meyvelerin sulanma ve kremayı sulandırma ihtimaline karşı kremanın un oranını artırınız. Örneğin portakallı bir pasta yapacaksanız muzlu pastaya oranla kremayı sulandırma ihtimali daha fazladır. O yüzden meyve seçimi ve krema kıvamını iyi ayarlamalısınız.
  • Bu pastamı da P.D.Ç.S.E. 39'a ev sahibeliği yapan sevgili Zeynep'e gönderiyor ve kolaylıklar diliyorum.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler