bol meyveli ve nefis lezzetli bu keki sizlere tavsiye ederim.
özelliklede tatilde olan çocuklarınıza güzel bir uğraşı...


her zaman yardımımıza koşan değerli hemşirelerimize buradan tekrar tekrar teşekkürler ederim...

KEK HAMURU:
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı toz hindistan cevizi
2,5 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
MEYVE KARIŞIMI:
1 çay bardağı kuru meyve şekerlemesi
1 çaybardağı çekirdeksiz kuru üzüm yada kuşüzümü
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
- ilk önce meyve karışımını hazırlıyoruz.bunun için 1 kase sıcak suya meyve şekerlememizi ve kuru üzümlerimizi 15 dakika ıslatıyoruz.
- iyice suyunu süzdükten sonra damla çikolatamızıda ilave ederek,2 yemek kaşığı unu ekip ,sallayarak her tarafına bulaşmasını sağlıyoruz.
- kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana dek mikserle çırpıyoruz.
- sıvıyağ , portakal suyu , hindistan cevizi ve portakal kabuğu rendesinide ekleyip 15 dakika daha çırpıyoruz.
- en son un , vanilya ve kabartma tozunuda ilave ederek karıştırıyoruz.
- yağlanmış kek kalıbımıza bu hamurun yarısını döküyoruz.
- diğer yarısınada meyveli karışımı ekleyip karıştırıyoruz.ve kalıbımıza döküyoruz.
- 175 derecede ısınmış fırında kabarana dek pişiriyoruz.
- soğuyunca ters çevirip isteğe göre pudra şekeri serpiyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder