Şimdilik bu yemeği oğluma denemelik olarak yaptım,yiyip yemiyeceğini görmek adına..Ama yedi,hiç beklemiyordum doğrusu, hiç hoşlanmadığı salça ve domates tadını nasıl kabullendi anlamadım..Neyse, bir dahaki sefere içine patates, havuç vs.. tarzı sebzelerle de denemek lazım..İşte tarif..
Malzemeler:2 porsiyon için
1 orta boy kabak
2 arpacık soğan
2tatlı k.kırık pirinç
1tatlı k. zeytin yağı
1orta boy domates
1/2tatlı k. salça
2bardak su
kaya tuzu
Hazırlanışı
Kuşbaşı kabak z.yağında hafif çevrilip, rende domates,tuz ve salçası eklendikten sonra suyu da ilave edilip pişmeye bırakılır..Ben soğanları oldukları gibi atıp yemek piştikten sonra içinden aldım..Sizler kıyarak da kullanabilirsiniz..Sonrasında yemeği ocaktan indirmeye yakın pirinçleri de ilave edip pirinçler yumuşayınca yemeği ocaktan alın..Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder