Zeytinyağlı Kabak

Şimdilik bu yemeği oğluma denemelik olarak yaptım,yiyip yemiyeceğini görmek adına..Ama yedi,hiç beklemiyordum doğrusu, hiç hoşlanmadığı salça ve domates tadını nasıl kabullendi anlamadım..Neyse, bir dahaki sefere içine patates, havuç vs.. tarzı sebzelerle de denemek lazım..İşte tarif..

Malzemeler:2 porsiyon için

1 orta boy kabak

2 arpacık soğan



2tatlı k.kırık pirinç

1tatlı k. zeytin yağı

1orta boy domates

1/2tatlı k. salça

2bardak su

kaya tuzu

Hazırlanışı

Kuşbaşı kabak z.yağında hafif çevrilip, rende domates,tuz ve salçası eklendikten sonra suyu da ilave edilip pişmeye bırakılır..Ben soğanları oldukları gibi atıp yemek piştikten sonra içinden aldım..Sizler kıyarak da kullanabilirsiniz..Sonrasında yemeği ocaktan indirmeye yakın pirinçleri de ilave edip pirinçler yumuşayınca yemeği ocaktan alın..Afiyet olsun..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler