- Günaydınlar ; Güzel bir bahar gününden herkese merhaba.Ağaçlar yeşillenip çiçekler açmaya durdu ooooh şükür ki bahar ve yaz var insanın içini açıyor.
- Herkeslere güzel günler dileyip sıradaki tarifime geçiyorum. Sarma poğaça ılıkken yendiğinde tadına doyulmaz. Ertesi güne kalsa bile 10 dakikalık bir fırınlama işleminn ardından ilk günkü lezzetine kavuşan nefis bir poğaça...İşte tarif
PEYNİRLİ SARMA POĞAÇA
1/2 su bardağı sıvıyağ
125 gr erimiş ılınmış tereyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
125 gr erimiş ılınmış tereyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
Beyaz peynir
Maydanoz
- Poğaça hamurumuz için yağlar , su , yumurta ve yoğurt çırpma teli ile iyice çırpılır. Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp elimizde yada tezgahta avuç içinden biraz daha büyükçe açıp içine peynirli harcımızdan koyup tıpkı sigara böreği sarar gibi yanları içe kapatıp saralım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim..
- Fırından çıkınca ılık olarak servis edelim. Ilıkken ki tadı bambaşka oluyor benden söylemesi..
- Bu tarifimi de P.D.Ç.S.E. 39'a ev sahibeliği yapan sevgili Zeynep'e gönderiyor ve kolaylıklar diliyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder