- Günaydııınlaaar ; Güzel bir hafta olur inşallah...Pek yazmaya halim yok hafta sonu mahmurluğunu üzerimden atamadım henüz.. Hani pazartesi sendromu varyaaa haaah işte ben o sendromdayım ... Çıkmak istiyoruuum çıkamıyorum bu sendromdaaan...Neysee çıkarız inşallah deyip tarifimiza geçelim..
- Bu tarifimi P.D.Ç.S.E. 39'a ev sahibeliği yapan sevgili Zeynep'e gönderiyor ve kolaylıklar diliyorum.
PORTAKALLI ÜZÜMLÜ KEK
Malzemeler :
4 Yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 portakal kabuğu rendesi
4 Yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı üzüm
1 su bardağı üzüm
- Yumurta ve şeker çırpılarak iyice köpürtülür sonra üzerine zeytinyağı , portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
- Daha sonra vanilya , elenmiş un ve kabartmaz tozu eklenerek çırpılır iyice kıvam alan hamur yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden yıkadığımız üzümlere biraz un serperek kalıptaki hamura rasgele atılarak bir çatal yardımı ile karıştırılır. ( Bu işlem üzümlerin kekin dibine çökmemesi içinde kalması için yapılır)
- Önceden ısıtılmış 180 c fırında pişirilir.Soğuyunca kalıptan çıkartılarak üzerine hişndistan cevizi serpilerek servise sunulur. Afiyet olsun ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder