VİŞNELİ BOL ÇİKOLATALI KEK

  • Merhabalar efendim ;

    Yine yoğun gececek bir haftaya başlamanın sendromu var üzerimde hiç pazartesi olsun istemedim. Hep pazar kalsa keşke... :)) Bu imkansız hayalin peşini bırakarak sizlere güzel bir tarif vereyim..

    Geçen hafta fındıklı ziyaretinin resimlerini yayınlayacağım demiştim ama malesef aksilikler üst üste geldi ve resimler silindi ... Kalan sağlar bizimdir deyip yolumuza devam edelim.

    Alttaki tarif fındıklıdaki dostlara yapıldı beraberinde çok beğenilen rulo talaş böreği ile birlikte. Yanlız akıllı ben böreğe resim çekmeyi unutmuşum. Tarifi sitede mevcuttur Tarife buradan
    ulaşabilirsiniz . Bu iki lezzette yiyenlerden tam not almıştır ilgililere duyurulur...
  • Hepinize mutlu huzurlu sevgi dolu bir hafta diliyor ve sizi tarifimle başbaşa bırakıyorum . Sevgiyle kalın

VİŞNELİ BOL ÇİKOLATALI KEK


Malzemeler :

4 Yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

3 su bardağı un

1 kaşık hindistan cevizi

1 kabartma tozu

1 vanilya

1 kase dondurulmuş vişne


Üzerine

1 kutu sıvı krema

1 paket bitter çikolata

Pasta süsü

  • Yumurta ve şeker çırpılarak iyice köpürtülür sonra üzerine zeytinyağı ve yoğurt ilave edilir ve çırpılmaya devam edilir. Kek hamurumuza hindistan cevizini ekledikten sonra son olarak vanilya elenmiş un ve kabartma tozu eklenerek çırpılır.
  • Dondurucudan çıkarılmış vişneler iyice süzdürülür.
  • Süzdürülmüş vişneler kekin dibine çökmememsi için 1 kaşık una bulanır.
  • Hamurumuzun yarısı yağlanmış kalıba dökülerek arasına vişneler konur ve kalan hamur ilave edilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Fırından çıkınca üzerine nemli bez konur ( kabuğu sertleşmesin diye).
  • Çikolatalı sosu için ; bir kutu sıvı kremayı küçük bir tencereye koyup bir taşım kaynatalım , kaynadıktan sonra içine kırdığımız bitter çikolatayı ekleyelim ve tamemen eriyene kadar karıştıralım. Karışım size sıvı gelebilir soğudukça donacaktır. Çikolata size sulu veyaz az gelirse benim gibi 1-2 yemek kaşığı damla çikolata ilave edebilirsiniz.
  • Kek pişip tamamen soğuyunca soğumuş olan çikolata sosumuz dökülerek 1-2 saat buzdolabında bekletilerek servise sunulur. Afiyet şeker olsun


  • Bu tarifimi de P.D.Ç.S.E. 43'e ev sahibeliği yapan sevgili Melek arkadaşıma gönderiyor , davet, için teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler