FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

  • Merhabalar efendiiim ; Nasılsınız bakalım inşallah keyifler yerindedir. Herkese hayırlı cumalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum .Güzel bir hafta sonuna güzel bir tarif yayınlayarak girmek istiyorum . Belki hafta sonu yemek için fikir olur. Bugün kü tarifim bizim mutfağın vazgeçilmesi olan beşamel soslu karnıbahar . Karnıbahar ve brokoli kışın bizim dolabın demirbaşlarıdır. Her seferinde alınır türlü türlü yemeği yapılır ve sevilerek tüketilir. Karnıbaharı yemeyenler bile bu şekilde seve seve tüketirler garanti verirlir. Neyse ben sözü çok uzatmadan tarife geçeyim .

BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR


Malzemeler :

1 Orta boy karnıbahar

1 orta boy brokoli

2 havuç

250 gr kıyma

1 büyük soğan

Karabiber

Kırmızı biber

tuz

Beşamel Sosu İçin

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağ

1 yumurta sarısı

Üzerine :

Kaşar Rendesi

  • Brokoli ve karnıbaharlar dal dal ayrılarak ayrı ayrı kaplarda kaynamış tuzlu suyun içinde yumuşayana dek yaklaşık yarım saat bekletilirler . ( Karnıbaharlar brokoliden daha geç yumuşadığı için istenirde ocakta 5-10 dakika kaynatılabilirler )

  • Ayrı bir tavada soğanımızı yemeklik doğrayıp az yağda soteledikten sonra üzerine kıymamızı koyup kavuruyoruz. Kıymamız pişince içine baharatlarımız ve rendelenmiş havucumuzu koyup az daha kavuralım.

  • Kıymamız kavrulurken başka bir tencerede beşamel sosumuzu hazırlayalım. Beşamel sos için tereyağımızı eritip unla kavuralım. Sütümüzü ilave edip muhallebi kıvamına gelene dek kaynatalım. Son olarak yumurta sarısı ilave edip bir taşım daha kaynatıp sosumuzun altını kapatalım.

  • Haşlanan karnıbahar ve brokolileri bir borcama alıp üzerine kavurduğumuz kıymayı yayalım. En üstüne ise hazırladığımız beşamel sosu döküp önceden ısıttığımız 240 derece fırında sosumuz nar gibi kızarana dek pişirilir.

  • Yemeğimiz pişince fırından almadan önce rendelediğimiz kaşarımızı üzerine serpip 5 dakika kaşar rendesi eriyene dek fırında bekletiyoruz. Kaşarımız eriyince yemeğimiz servise hazırdır.

  • Afiyet olsun



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler