HAMSİLİ PİLAV , P.D.Ç.S.# 38

  • Güzel geçen bir hafta sonunun ardından güzel bir haftaya başlamak dileğiyle....Herkese mutlu huzurlu sağlıklı nice haftalar.

  • Haftasonu misafirlerim vardı. Bol sohbetli ve kahkahalı masalarda güzel dostlarla güzel zamanlar geçirdim ve tabiikii güzel ikramlarım oldu. ( öyle dediler :) )

  • Bugün kü masamda
  • Portakallı kek
  • Vişneli turta
  • Tavuklu sandal böreği
  • Beyaz lahana salatası
  • Kırmızı biber salatası
  • Veee aşağıda resmi olan Hamsili Pilavım vardı.

  • Çok yorgun olduğum için şu an sadece masanın en beğeni toplayan maması olan hamsili pilavın resimlerini ekleyebiliyorum diğer resimleri düzenleyemedim en kısa sürede düzenleyip tarifleriyle beraber yayınlayacağım.

  • Hamsili pilav yöresel bir yemektir ve özelliği tuzlanmış yani salamura yapılmış hamsi ile yapılmasıdır. Taze hamsi ile yapılan hamsili pilav tepsiye dizilerek yapılır bu ise tencerede pilav şeklinde olur. Ama tuzlu hamsiyi bulamayanlar normal hamsi ile de yapabilirler.

    HAMSİLİ PİLAV

  • Öncelikle salamura hamsinin nasıl kurulduğundan bahsedeyim. Malum yöresel bir yemek olduğu için herkes bilemeyebilir . Kışın bolca çıkan hamsi başları kesilerek ( kılçıkları çıkarılmadan ) temizlenip yıkanıp süzdürülerek salamura için olan özel iri tuz ile cam bir kavanozda tuzlanırlar.

  • Sonra kullanım esnasında 1-2 saat suda bekletilerek tuzu alınır ve istenen yemekte kullanılır.

  • Malzemeler
  • 1 kase kılçıkları soyulmuş hamsi
  • 1 büyük soğan
  • 2 domates
  • 1,5 bardak prinç
  • 1 büyük havuç
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı nane
  • dolmalık fıstık
  • tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber


  • Hamsiler suda bekletilerek fazla tuzu alınır ve kılçıkları çıkarılıp süzdürülür. Kılçıkları çıkan hamsiler parçalanmadan bütün olarak kullanılırlar. Kılçık kısmı çıkınca ortadan ikiye ayrılabilirler bu normaldir.
  • Princimiz tuzlu sıcak suda 1-2 saat bekletilir.

  • Bir tavaya zeytinyağı döküp ince doğranmış soğanlarımızı ilave edip soğanlarmızı kavuralım. Kabuğu soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domatesimizi ilave edip soteleyelim. Havucumuzu da ekleyip 5 dakika çevirdikten sonra princimizi ekleyip yaklaşık 10 dakika güzelce kavuralım. Kavrulan princimize baharatlarımızı ekleyerek üzerine prinçleri kapatıp yarım parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirelim.

  • Pişip ılınan pilavımızı bir kalıp yardımı ile tabağa ters çevirip üzerine dereotu serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler