- Merhabalar efendim.. Şu tatil modundan sıyrılıp yine kendimizi mutfağa atalım..
- Önce güzel bir yemek yiyip karnımızı doyuralım bakalım. Fırın yemeklerinden asla vazgeçemem. En çok sevdiğim ve sıkça yaptığım yemeklerdir fırın yemekleri etli , kıymalı , balıklı , sebzeli her türlüsüne bayılırım. Fırınlanmış yemeğin tadı daha lezzetli gelir bana sevdiğim içinmidir acaba..
- Eğer sizde benim gibi fırın yemeklerini seviyorsanız buyrun hep beraber yiyelim.
350 gr kuşbaşı et
2 orta boy soğan
3 patates
2 havuç
2 kabak
3-4 sivri biber
2 domates
1 kaşık biber salçası
Tuz , karabiber
1 çay kaşığı kekik
- Soğanlarımız yemeklik doğranarak zeytinyağında sotelenir ve etlerimiz eklenir. Etler iyice yumuşayana kadar soğanlarla birlikte pişirilir. Salçamız ve baharatlarımız eklenerek karışımımızın altı kapatılır.
- Diğer tarafta uzunlamasına doğradığımız patatesleri ve havuçları kızdırılmış az yağda hafif kızartıp kağıt havlu serilmiş tabağa alıp fazla yağlarını alıyoruz.
- Kabaklarımızı uzunlamasına doğruyoruz. Domateslerimizi küp küp biberlerimizi orta boyutta kestikten sonra tüm malzemeleri borcamımıza yerleştiriyoruz üzerine kavurduğumuz etleri ve kızarttığımız sebzeleri de ilave edip harmanladıktan sonra 2 bardak sıcak su ekledikten sonra üzerine aliminyum folyo serip fırınımıza veriyoruz.
- 200 derece fırında yarım saat kadar pişen yemeğimiz servise hazırdır.
- Yanında nefis bir prinç pilavı ile servise sunulmalıdır. Afiyet şeker olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder