- Yoğun başlayan bir pazartesi sebebi ile dün havuçlu soslu kekimin tarifini veremedim. Eeee kısmet bugüneymiş. Kışın sıkça yaptığım havuçlu kekimi bu sefer sos hazırlayarak ikram ettim. Sosu ile öyle bütünleşti ki kek inanılmaz lezzetli oldu...Sizde deneyip kendiniz görün bence... İşte size tarif ...
HAVUÇLU SOSLU KEK
Malzemeler :
4 Yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 havuç ( rendelenmiş )
1 kaşık tarçın
1 bardak fındık veya ceviz
Sosu İçin :
1 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 bardak şeker
3 kaşık un
3 kaşık un
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin oda sıcaklığında
( ben tereyağ kullandım)
- Önce sosumuzu hazırlayıp soğumaya bırakalım. Sos için Un şeker süt ve yumurta bir tencereye konulur ve ağır ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp muhallebi kıvamı alan sosumuz ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan sosa yağ ve vanilyalar ilave edilip mikserle çırpılır.
- Sosumuz soğurken bizde diğer tarafta kekimizi hazırlayalım.Kekimiz için ;
Yumurta ve şeker çırpılarak iyice köpürtülür sonra üzerine zeytinyağı dökülür çırpılmaya devam edilir.
- Üzerine vanilya eklenir ve daha sonra elenmiş un ve kabartmaz tozu eklenerek çırpılır.
En son havuç , tarçın ve fındık ilave edilir. İyice kıvam alan hamur katı yağ ile yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 180 c fırında pişirilir.
- Fırından çıkınca üzerine nemli bez konur ( kabuğu sertleşmesin diye)
- Soğuyan kekimize soğutulmuş sosumuz dökülerek her tarafı sosla kapatılır. Bu şekilde sosun iyice donup kıvam alması için 3-4 saat buzdolabında bekletilir. Dolaptan çıkardığımız kekimizin üzeri pasta süsü ile süslenrek servise sunulur. Afiyet şeker olsun ....
HAVUÇ SALATASI
- Havuç salatamı daha önce yayınladığım için tarifi vermiyorum . Tarif için BURAYA BUYRUN . Denemeyen varsa acilen denemeli bence çok güzel bir salata bu...
- DİĞER SALATA TARİFLERİMİ GÖRMEK İSTERSENİZ BURAYA BUYRUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder