FINDIKLI BONİBONLU KURABİYE , P.D.Ç.S.#31

  • Herkese mutlu günler diliyorum.
  • Bayram sonrası işler yine birikti. Yine bana yoğun günler düştü...Ama bloğumu ihmal etmek istemediğim için bulduğum ilk fırsatta hemen tariflerimi düzenleyip sayfamı güncellemeye ve elimden geldiğince ziyaretlerimi yapmaya çalışıyorum ama dediğim gibi zamanım yok denecek kadar az o yüzden affedin lütfen kırılmak darılmak yok emi.. Herkese kucak dolusu sevgilerimle fındıklı bonibonlu kurabiyelerimi gönderiyorum
FINDIKLI BONİBONLU KURABİYE
Malzemeler
150 gr terayağ ( yumuşamış)
100 gr margarin (yumuşamış)
1,5 su bardağı Pudra Şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 su bardağı fındık içi
3 Su Bardağı Un
Üzerine
Pudra Şekeri
Bonibon şekerleme
  • Yumuşamış terayağ ve margarinimize pudra şekerini, ilave edip iyice özleştirelim.

  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu , vanilya ve tarçın elenerek güzelce karıştırılır.

  • Yağ ve pudra şekerine unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.

  • Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle yuvarlatılarak üzerine bobibon batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir .

  • Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında, üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir. ( Fırına göre değişir ama yaklaşık 15-20 dakika yeterli olacaktır)

  • Fırından çıkınca kurabiyelerimizi soğutup pudra şekeri serpip servis edilir.
  • Çocuklar bonibonlu şeyleri çok sevdiği için bir tabağını bonibonlu bir tabağını da sade yaptım. İsteyenler hepsini sade veya hepsini bonibonlu yapabilirler. Bonibondaki çikolatada ayrı bir güzellik katıyor bence.

  • Bu tarifimde P.D.Ç.S.E. 31'e ev sahibeliği yapan sevgili Ümrancığıma gitsin .Kolay gelsin canım.. Sevgiler



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler