- Merhabalar ... Güzel günler görmek dileğiyle...
- Tariflerime kışın en sevilen balığı olan hamsi ile yapılan güzel bir tepsi yemeğiyle devam ediyorum.Hem leziz hemde çok besleyici bir yemek. Denemeyenler mutlaka denemeliler helede balık sevenler .... Bol soğanla yapılan bu yemekte yağ oranı yok denecek kadar az hamsinin yağı , soğan ve bol limonun suyuyla özleşip pişiyor yemeğimiz... Diyettekilere duyuruluuur... :)
FIRINDA SEBZELİ HAMSİ
1 kilo hamsi
4 büyük soğan
2 patates
2 havuç
2 domates
2 limon
3 yeşil biber
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, Kırmızı biber
Öncelikle hamsilerimizi kesip temizledikten sonra baş kısmından tutularak ortası açılır ve kılçığı çıkarılır. Hamsilerimizin kılçıklarını ayırdıktan sonra hafif tuzlanır..
- Tepsimizin içine yarım ay şeklinde soğanlarımız doğranır. Patateslerimiz ve havuçlarımız da çok kalın olmayacak şekilde doğranır. Soğanlarımızın üzerine patateslerimiz ve havuçlarımız yerleştirilir. Üzerine hamsilerimiz dizilir. Hamsilerin üzerinede biberler , domates ve limonlar dizilerek en üste yağı ve biberi dökülerek üzerine aliminyum folyo serilerek önceden ısıtılmış 200 derece fırınımızda pişirilir.
- Patateslerimiz ve havuçlarımız pişince yemeğimiz pişmiş demektir. Afiyet şeker olsun efendim...
Bu tarifim P.D.Ç.S.E. 31'e ev sahibeliği yapan sevgili Ümrancığıma gitsin .Kolay gelsin canım.. Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder