GÜL TATLISI , P.D.Ç.S.# 30

Güzel bir hafta geçirmek dileğiyle herkese merhaba...

Bugün size çok güzel bir tatlı tarifi vereceğim. "sende her tarife güzel diyorsun" dediğinizi duyar gibiyim ama güzele güzel demek lazım değilmi... Bu tarifi Kekun kutusunun üzerinden almıştım. Ne yalan söyleyeyim ilk deneyeceğim zaman sonuçtan pek umutlu değildim. Ama sonra tatlım beni utandırdı. Öyle güzel olduki şaştım doğrusu...İçindeki kekun ve irmik süper bir tatlı çıkarmıştı ortaya...Ağızda dağılışı ve şerbetle bütünleşmiş tadı süperdi...Benden söylemesi sizden denemesi ....İşte size tarif ..
GÜL TATLISI

Malzemeler :
1 paket sade kekun
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
100 gr tereyağ


Şerbeti İçin:

3 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

1/2 limon suyu



ilk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım.. Şeker ve su bir tencereye konularak kaynatılır şerbetimiz kıvam almaya başlayınca limonumuz sıkılarak 5-10 dakika daha pişirilip ocaktan alınıp soğumaya bırakılır

Hamurumuz için tüm malzemeler karıştırılarak hamurumuz yoğrulur. Hamurumuz 3-4 parçaya bölünerek merdane ile 1-2 cm kalınlığında açılarak çay bardağı ile 6 adet yuvarlak kesilir.

Kesilen yuvarlaklar alttaki resimde oldğu gibi üstüste konarak en altta kalan yuvarlağın kısmından başlayarak sarılır ve ortadan ikiye kesilir. Hazırladığımız güllerimizin uç kısımları elle biraz düzeltilerek tepsiye dizilir. Bu şekilde tüm hamurumuzu bitirince tatlımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.

Fırından çıkan tatlılarımıza sıcakken soğutulmuş şerbet dökülür.


Ayrıca bu tarifimi P.D.Ç.S.E. 30'a ev sahibeliği yapan sevgili Susamçörekotu ablama gönderiyorum. Kendisine ince daveti için teşekkür edip kolay gelsin diyorum

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler