KABAK TATLISI , P.D.Ç.S.E 27

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım...Kabak zamanı olan şu günlerde tabak tatlısı yapmanın tam sırası. Kayınvalidem tam bir kabak hastasıdır o yüzden kendi bahçesinde bolca kabak yetiştirir ve bizde bolca kabak tatlısı yeriz sayesinde. Üzerine fındık veya hindistan cevizi ile harika bir lezzet çıkar ortaya... Yapanlara ve yiyecek olanlara şimdiden afiyet şeker olsun diyorum..


Epeydir beni sobeleyen sevgili
deryacığımın sobesine cevap vereceğim . Bugün yazarım yarın yazarım diye cevaplar bugüne kaldı malesef. Deryacım affet tatlım araya bayram ve tatil girince biraz geç oldu ama geç olsun güç olmasın dimi.. Sevgiler canımcım teşekkürler. Sobemizin konusu "EVDE NEFRET EDİLESİ DURUMLAR" aaah aaah hangisinden başlasam. :)

Evde en nefret ettiğim şeyler

1- Ütü yapmak
2- Ben evi temizlerken ufaklıkların arkamdan kirletmesi
3- Banyonun bir türlü kuru kalmaması
4- Kirli sepetinin ağzının sürekli açık oluşu ve kirlileri bazen sepetin üzerinde bırakılması
5- Yemek yaparken mutfakta birinin olması
6- Büyük kızımın sürekli değişik elbise giyme merakı ve etrafta oluşturduğu elbise karışıklığı ve bunları toplatma savaşı :)
7- Şlap diye sildiğim aynalara ellerini yapıştırmaları
8- Yemek yemeyen büyük kızımla masaya oturmak ve onunla yemek savaşı etmek...
Sanırım bu kadar ufaklıklar her türlü işime çelme taksada onların her hallerine bayıldığım için listeyi fazla uzatmayacağım. Eşimde sağolsun evde bana çok yardımcı olduğu için evde fazlaca nefret edilesi durumlar söz konusu değil. Sanırım en nefret ettiğim şey ütü yapmak ...
Eveet nefret edilen durumlardan sonra sevilen durumlara geçeliim mesela kabak tatlısı yemeeek hehehehe :) Ama yemeden önce tarif vermek lazım değilmi canlar.. İşte size tariiif...

Bu tarifimde sevgili Birselciğime gitsin. Kolay gelsin arkadaşım etkinlik harika gidiyor...Güzel ev sahibeliğin için kutlarım.


KABAK TATLISI

Malzemeler :

1 orta boy kabak
3 bardak şeker
1 su bardağı su

Üzeri İçin

Fındık İçi


Kabakların kabuklarını soyup küçük küçük dilimledikten sonra pişireceğimiz tencereye yerleştirip üzerine şekerini döküyoruz. ( Ben bir gece böyle bekletiyorum ki şeker yice eriyip kabaklarla özleşiyor) Daha sonra suyunu ilave edip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonrada servis tabağına alıp üzerine fındık veya ceviz içi serpip servis yapıyoruz afiyet şeker olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler