KİVİLİ PASTA , P.D.Ç.S.# 31

  • Herkese merhabalar.
  • Şimdi önce şu alttaki elmanın ne olduğunu açıklayayım size..Sonrasında da kivili pastamın tarifine gececeğim.
  • Elmamız adı üzerinde Hazal'cığımın elması. Henüz olgunlaşmamış ham bir elma. Elmamız hazalın her günkü olumlu ve güzel davranışlarına göre biraz olgunlaşıp kızaracak. Hazalla olgunlaştırdığımız 3 elmamız bu. Hazal bu elma işini pek seviyor. Her günün sonunda "anne bugün elmamı ne kadar boyayacaksın bugün bunları bunları yaptım ona göre kızart olurmu " diyor. İyi ve olumlu hareketleri pekiştirici bir aktivite olduğu için anne kız pek hevesle kızartıyoruz elmamızı... Elmayı yapmışken minik farelerin de resimlerini eklemeden edemedik. Kendi resminin yanında kardeşinin resminide istedi hazal... Nice olgunlaştıracağımız elmalara :) Elmaları olgunlaştırıken kişiliğimizide olgunlaştırıyoruz... Çocuklar bunu oyun olarak görsede bu sayede tavırları ve davranışları olumlu hale geliyor bence... Çocuklu annelere duyuruluuur :)
  • Şimdi sırada kivili pastamızın tarifi var. Kivili pastalarımızın kivileri eşimin arkadaşı Saydam beyin bahçesinden . Sağolsun incelik yapmış düşünmüş göndermiş.. Tüm Aydın ailesi olarak özellikle de hazal ve ceyda saydam amcalarına çook teşekkür ediyor ve bu pastayı saydam amcalarına hediye ediyorlar.. Afiyetler olsun efendim :)
Pandispanyası İçin
4 Adet Yumurta
4 kahve fincanı Toz Şeker
4 kahve Fincan Un
1 kahve fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Ara ve Üst Kreması İçin
2 paket vailyalı pasta kreması
Üzerine
8 adet kivi
1,5- 2 muz
damla çikolata

  • Yumurta aklarını cam bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpın.
  • İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazlarını karıştırıp yoğurt ve sıvıyağıda ekleyip biraz daha çırptıktan sonra elenmiş un , kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tahta kaşıkla biraz daha çırpıp yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

  • Ara Kreması İçin 2 adet hazır pasta kreması kullandım. Kremalara 3 su bardağı sopuk süt ekleyerek mikserle yaklaşık 5-6 dakika çırptım.
  • Pişen pastamızı naylon ip yardımıyla ikiye böldükten sonra ara katına kremamızın yarısını her tarafına gelecek şekilde sürülür. Üzerine küp küp doğranmış 4 adet kivi ve muzumuz yerleştirilir. üst kat yerleştirilerek kalan krema ile her tarafı kaplanır. Üzerine dilimlenmiş kiviler yerleştirilir. Yan kısımlarına ise damla çikolata konularak süslenir. Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servise sunulup afiyetle yenir.
  • ( Eğer misafirleriniz için yapacaksanız üzerine jöle hazırlamayı unutmayın ki meyveler kararmasın. Biz çocuklar ve ev ahalisi olarak hemen tüketeceğimiz :) için hazırlamadım. )
  • Bu arada pandispanya tarifi için sevgili Hünerli Bayanlar ( Müge) arkadaşımıza çok teşekkürler ve Sevgiler gönderiyorum...

  • Bu tarifimde P.D.Ç.S.E. 31'e ev sahibeliği yapan sevgili Ümrancığıma gitsin .Araya tatil girdi etkinlik yavaşladı sanki eee biraz hızlandıralım dimi...

  • Bu tarifimi birde de istek üzerine P.D.Ç.S.E. 43'e ev sahibeliği yapan sevgili Melek arkadaşıma gönderiyor , davet, için teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler