- Kurban bayramı'da geldi çattı. Zaman ne çabuk geçiyor ramazandı , kurbandı , kıştı, yazdı derken ömür akıp gidiyor.Ben bayramı bugünden kutlayıp müsadenizi isteyeceğim . Ev temizliği, baklava faslı , çocuklar eee anca toparlarım bayrama kadar..
- Sizlere birer dilim bayram baklavası vermeden gitmeyeceğim tabikii.... Henüz bayram baklavalarımı açmamış olsam da geçenlerde hazır yufkadan yaptığım burma baklavamı sizlere sunuyorum... Buyrun arkadaşlar ..
- Bayramınız kutlu olsun .. Nice bayramları hep beraber karşılamak ve geçirmek dileğiyle. Herkese iyi bayramlar.
BURMA BAKLAVA
1 paket baklavalık yufka
2 paket fındık içi
Üzeri İçin :
250 gr tereyağ
250 gr tereyağ
Fıstık
Şerbeti için:
5 bardak su
5 bardak şeker
1/2 limon suyu
- Önce su, şeker ve limon kaynatılarak baklava şerbetimiz hazırlanır. Baklava şerbetimiz ılık olacak normal baklavalardaki gibi soğutulmayacak.
- Daha sonra hazır yufkaların 2 tanesini üstüste koyup arasına fındık içi serip ince bir oklavaya sarıp sardıktan sonra yufkanın her iki tarafından dikkatlice ortaya doğru bzüüyoruz. Büzme işlemi bittikten sonra yufkamızı oklavadan çıkartıp tepsimize diziyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra baklavamızı pişirmeden dilimliyoruz.
- Erittiğimiz tereyağımızı dilimlenmiş baklavamızın her tarafına güzelce yayıyoruz ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Pişen baklavamız fırından çıkarıldığından 5 dakika sonra ılınmış olan şerbetimiz dökülür. Cooooos diye sesler eşliğinde şerbetimiz baklavamıza yedirildikten sonra soğumaya bırakılır.
- Servis esnasında üzerine dövülmüş antep fıstığı serpilerek servis edilir ve afiyetle yenir.
- Küçük ama Önemli Notlar :
- Hazır baklavanın özelliği baklava sıcakken şerbetinin ılık olarak verilmesidir.
- Bir paket baklavalık yufka 2 taneli sarıldığında biraz fazla geliyor. Ben bazılarını 3'erli sardım kalın olmadılar. Kat kat gayet güzel oldular.)
- Bu tarifimde P.D.Ç.S.E. 31'e ev sahibeliği yapan sevgili Ümrancığıma gitsin .Kolay gelsin canım.. Sevgiler iyi bayramlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder