Dün çok sevdiğim 17 yıllık arkadaşım , sırdaşım can dostum canım sühelyacımla beraberdik çok güzel bir gün geçirdik . Uzun zamandır özlediğim güzel sohbetlerle çok güzel anlar yaşadım. Süheylacım en kısa zamanda tekrarlayalım canımcıım. Düne ait masam ve birbirinden güzel tariflerim olacak sizlere. Ama o tarilerden önce arşivde yayınlanmayı bekleyen harika bir tarif var sırada..
Alttaki resimdeki meyveli kekimin tarifi de en kısa zamanda gelecek...
Unutmadan nazar boncuğunu açıklayayım size ukalalık veya kendini beğenmişlik olarak algılanmasın lütfen. Resimleri çekerken alt kat komşumuzun kızı koydu onu simitlerin ortasına. Amaan ablama nazar değmesin diye.. :)))
SİMİT
Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Üzeri için:
Bolca susam
Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğuralım ve 1 saat mayalandıralım. Sos için olan malzemeleri karıştıralım.
Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya bölün. Bezeleri uzunlamasına yuvarlayıp, rulo şekli verin. İki ruloyu alıp, birbirine dolayın ve birleştirip, simit şekli verin.
Tepsinizi yağlayın yada yağlı kağıt serin. Hazırladığınız simitleri önce sosa, sonrada susama batırıp; tepsiye dizin. Tepside 1 saat daha mayalandırın. Kabaran simitlerinizi 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Sonrada çayınızın yanında sıcacık, misss gibi afiyetle yeyin. Bu ölçeden 10 adet simit çıkıyor.
Bu tarifimde P.D.Ç.S.E. 29 ev sahibeliği yapan sevgili Karabiber arkadaşıma gitsin. Kolay gelsin tatlım. Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder