Marzipan - Masapan (Badem Ezmesi) yapılışı

1 kg badem
3 su bardağı toz şeker (750 gr)
1 adet limonun suyu
Su

Yemeğin Tarifi
Bademleri bir kaseye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım. Bademler yumuşayınca bademleri süzdürelim ve kabuklarını ayıklayalım, kurutalım. Makineden geçirerek püre haline getirelim. Ayrı bir kapta toz şekeri, üzerini örtecek kadar suyla örterek ateşe koyalım. Tam kaynamadan ezilmiş bademleri ve limon suyunu ekleyelim. Dibine tutmasın diye, helva gibi karıştıra karıştıra pişirelim. Kaynamaya başlayınca ateşten alalım. Bir kalıba dökelim. Soğuyunca bir bıçakla biçim vererek dilimleyip, servis yapalım.
Masapan zahmetli bir tatlı. Ama bazı pastanelerde hamursuz zamanı bulabileceğinizi de ekleyelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler