ŞEKERPARE

Ramazanda yemekten sonra muhakkak tatlı aranıyor.Eee böyle zamanlardada şekerpare tatlı listemin başlarında yer alıyor. Bizde çok severek yenir şekerpare tüm hamurişleri gibi :)) O yüzden şekerperesiz ramazan olmaz deyip tarifimi hemen yayınlıyorum. Deenemek isteyenlere işte tarif...Şimdiden afiyet olsun diyorum
ŞEKERPARE

Malzemeler :
1 Paket Margarin (Odacaklığında yumuşamış )
2 yumurta
1 Cay bardağı Zeytinyağı
2 kaşık Pudra Sekeri
1 Kabartma Tozu
1 Vanilya
1 Su bardağı irmik
Bir tutam Tuz
Aldığı kadar Un

üzeri için
istenirse hindistan cevizi
ndık

Şerbeti Icin
5 Su Bardağı Seker
5 Su Bardağı Su

Şerbeti önceden pişirip ve iyice soğutalım.

Margarini, un hariç bütün malzemelerle iyice yoğuralım. Daha sonra elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Yaptığımız bu yuvarlakların ortalarına birerndık yerleştirip 180 c fırında pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız sıcak şekerparelerin üzerine hemen soğumuş olan şerbetini dökelim . Şekerpareler şerbeti çekince servise hazırdırlar. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
Bu tarifimi sevgili Gelibolu17'nin ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Arkadaşıma teşekkür ediyor kolay gelsin diyorum...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler