Ramazanda yemekten sonra muhakkak tatlı aranıyor.Eee böyle zamanlardada şekerpare tatlı listemin başlarında yer alıyor. Bizde çok severek yenir şekerpare tüm hamurişleri gibi :)) O yüzden şekerperesiz ramazan olmaz deyip tarifimi hemen yayınlıyorum. Deenemek isteyenlere işte tarif...Şimdiden afiyet olsun diyorum
ŞEKERPARE
Malzemeler :
1 Paket Margarin (Oda Sıcaklığında yumuşamış )
2 yumurta
1 Cay bardağı Zeytinyağı
2 kaşık Pudra Sekeri
2 kaşık Pudra Sekeri
1 Kabartma Tozu
1 Vanilya
1 Su bardağı irmik
Bir tutam Tuz
Aldığı kadar Un
üzeri için
istenirse hindistan cevizi
fındık
Şerbeti Icin
5 Su Bardağı Seker
5 Su Bardağı Su
Şerbeti önceden pişirip ve iyice soğutalım.
Margarini, un hariç bütün malzemelerle iyice yoğuralım. Daha sonra elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Yaptığımız bu yuvarlakların ortalarına birer fındık yerleştirip 180 c fırında pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız sıcak şekerparelerin üzerine hemen soğumuş olan şerbetini dökelim . Şekerpareler şerbeti çekince servise hazırdırlar. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
Bu tarifimi sevgili Gelibolu17'nin ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Arkadaşıma teşekkür ediyor kolay gelsin diyorum...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder